Πολιτική

Νομοσχέδιο ΕΥΠ: Παύονται οι υποδιοικητές – Περιορίζονται από 3 σε 2

Νομοσχέδιο ΕΥΠ: Παύονται οι υποδιοικητές – Περιορίζονται από 3 σε 2
Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για το απόρρητο των επικοινωνιών και την λειτουργία της ΕΥΠ κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας

Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για το απόρρητο των επικοινωνιών και την λειτουργία της ΕΥΠ κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, στην Ολομέλεια της Βουλής. Με τις αλλαγές παύεται αυτοδικαίως η θητεία των υποδιοικητών της ΕΥΠ και εως τον ορισμό νέων, την αρμοδιότητά τους θα ασκεί ο Διοικητής.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, στο άρθρο 48 του επίμαχου νομοσχεδίου, μέχρι τον διορισμό νέων υποδιοικητών, την αρμοδιότητά τους θα ασκεί ο διοικητής της ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται πως με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, διοικητής ορίζεται πρόσωπο προερχόμενο από το διπλωματικό σώμα ή απόστρατος ανώτατος αξιωματικός, ενώ υποδιοικητές μπορεί να είναι κάποιοι από τους ανωτέρω, καθώς και υπάλληλοι και λειτουργοί του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επιπλέον, ο αριθμός των υποδιοικητών περιορίζεται σε δύο, από τρεις που είναι σήμερα.

Ακόμη, με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου που ποινικοποιεί τη διακίνηση παράνομων συσκευών και λογισμικών παρακολούθησης, η λίστα των απαγορευμένων συσκευών δεν θα καθορίζεται από τον διοικητή της ΕΥΠ ανά εξάμηνο, αλλά κάθε λογισμικό ή συσκευή που δύνανται να χρησιμοποιηθούν για τη διάπραξη του αδικήματος του άρθρου 370Α του ΠΚ θα εμπίπτει στην αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments