Nέα της αγοράς

IATA: Επιστροφή στην κερδοφορία για πρώτη φορά μετά το 2019

IATA: Επιστροφή στην κερδοφορία για πρώτη φορά μετά το 2019

Πηγή Φωτογραφίας: ilouge Media

Η IATA αναθεωρεί πτωτικά τις εκτιμήσεις της για τις ζημιές του τρέχοντος έτους

Επιστροφή στην κερδοφορία για πρώτη φορά μετά το 2019, προβλέπουν για το επόμενο έτος οι παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες. Μετά την άρση των περισσότερων περιορισμών της COVID 19, τα αεροπορικά ταξίδια ανακάμπτουν. Παράλληλα, ξέσπασε ένας νέος πόλεμος αλληλοκατηγοριών με τα αεροδρόμια την Τρίτη για την αύξηση των αεροπορικών ναύλων και των τελών υπηρεσιών εδάφους .

Οι αεροπορικές εταιρείες έχασαν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και το 2021 λόγω της πανδημίας, αλλά τα αεροπορικά ταξίδια έχουν ανακάμψει εν μέρει και ορισμένα αεροδρόμια δυσκολεύτηκαν να αντεπεξέλθουν.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) αναμένει τώρα καθαρά κέρδη 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον κλάδο το επόμενο έτος, με περισσότερους από 4 δισεκατομμύρια επιβάτες να πετούν.

Για το 2022, η IATA μείωσε την πρόβλεψή της για ζημίες σε ολόκληρη τη βιομηχανία σε 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια από 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της χρηματοοικονομικής και οικονομικής ζημίας που προκλήθηκε από τους περιορισμούς της πανδημίας που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις», δήλωσε την Τρίτη ο γενικός διευθυντής της IATA Willie Walsh, αναφερόμενος στην προβλεπόμενη επιστροφή στα κέρδη το 2023.

Ωστόσο, ο πρώην επικεφαλής της British Airways και της IAG προειδοποίησε ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες θα συνεχίσουν να δυσκολεύονται το επόμενο έτος, επικαλούμενος κανονισμούς, υψηλό κόστος και ασυνεπείς κυβερνητικές πολιτικές – και ανοίγοντας ξανά μια μακροχρόνια διαμάχη με τα αεροδρόμια.

«Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι πόσο εύθραυστη είναι η ανάκαμψη. Ναι, ανακάμπτουμε, ναι, η δυναμική βελτιώνεται, ναι, αναμένουμε να συνεχίσει να βελτιώνεται το 2023», δήλωσε ο Walsh μιλώντας σε δημοσιογράφους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments