Διεθνή

Ουκρανία: Να επιταχύνει η Γερμανία “επιταχύνει” την παράδοση όπλων ζητά το Κίεβο

Ουκρανία: Να επιταχύνει η Γερμανία “επιταχύνει” την παράδοση όπλων ζητά το Κίεβο
Η Ουκρανία ζητά μεταξύ άλλων άρματα Marder και Leopard, κάτι που προς το παρόν ο Γερμανός καγκελάριος έχει απορρίψει

Ο Ουκρανός πρεσβευτής στη Γερμανία, Ολεξσί Μακέιεφ, δήλωσε ότι η χώρα του χρειάζεται από τη Γερμανία να «επιταχύνει την παράδοση όπλων» αφού φέρεται να έλαβε σχετικές διαβεβαιώσεις από το Βερολίνο για περαιτέρω παραδόσεις.

Σύμφωνα με αναφορές από τη Γερμανία την Κυριακή, ο Μακέιεφ είπε ότι αν και δεν ήθελε να ασκήσει διπλωματική πίεση στη γερμανική κυβέρνηση, η Ουκρανία απαιτεί «ταχύτερη» παράδοση των υποσχόμενων όπλων από τον γερμανικό στρατό.

Ο Μακέιεφ δήλωσε σε συνέντευξή του, στη Welt ότι «σε απευθείας συνομιλίες, μας διαβεβαίωσαν για περισσότερα όπλα και περισσότερα πυρομαχικά. Ποια, θα ανακοινώσουμε από κοινού εν ευθέτω χρόνω», προσθέτοντας πως η Ουκρανία τα χρειάζεται γρήγορα. «Επειδή δεν έχουμε χρόνο να περιμένουμε άλλο για όπλα».

Ο Μακέιεφ δήλωσε στο γερμανικό μέσο ενημέρωσης ότι χρειάζονται επειγόντως περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα, αυτοκινούμενα, τσιτάχ και πυρομαχικά στις πρώτες γραμμές της Ουκρανίας.

«Επιπλέον, βρισκόμαστε ακόμη σε συζητήσεις για την παράδοση των αρμάτων Marder και Leopard. Αλλά η απόφαση για αυτό εναπόκειται στη γερμανική κυβέρνηση», είπε.

Σημείωσε πως έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τη γερμανική κυβέρνηση ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία χωρίς τη συγκατάθεση του Κιέβου.

Ο Μακέιεφ είπε ότι η Ουκρανία δεν χρειάζεται διαμεσολαβητές αλλά μάλλον συμμάχους, λέγοντας πως η ειρήνη στην Ουκρανία δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης, και δίνοντας ένα στίγμα τόνισε «Όταν ο καγκελάριος λέει ότι η Ουκρανία θα βοηθηθεί όσο μας χρειάζεται, αυτό σημαίνει ότι μέχρι να φύγει ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης από το έδαφός μας, συμπεριλαμβανομένου του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ και της Κριμαίας, ότι έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις και έχουν καταδικαστεί εγκληματίες πολέμου».

Όπως σημειώνει το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Stern, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) έχει μέχρι στιγμής απορρίψει την παράδοση αρμάτων Μάχης Leopard 2 με το επιχείρημα ότι καμία άλλη χώρα του ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμη παράσχει τέτοια άρματα μάχης.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εντείνει την παραγωγή των «ισχυρότερων όπλων καταστροφής».

Ακολούθησαν αναφορές ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν είχε πλέον απαγορεύσει στην Ουκρανία να επιτίθεται σε στόχους στη Ρωσία αφού ισχυρίστηκε ότι «η κατάσταση είχε αλλάξει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments