Διεθνή

Εύα Καϊλή δίκη: Ενώπιον του Βέλγου δικαστή

Εύα Καϊλή δίκη: Ενώπιον του Βέλγου δικαστή

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Στο Palais du Justice, στις Βρυξέλλες, βρίσκεται η ευρωβoυλευτής Εύα Καϊλή

Στο Palais du Justice, στις Βρυξέλλες, βρίσκεται η ευρωβoυλευτής Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις κρατούμενοι για το Qatargate που συγκλονίζει όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ, Έφη Κουστοκώστα το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή θα προφυλακιστούν.

The scene outside the courtroom where Eva #Kaili and her 3 co-defendants are expected to arrive imminently. pic.twitter.com/v2U6HpLxoD

— Jack Parrock (@jackeparrock) December 14, 2022

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας L’ Echo, μεγάλη ώθηση στην εξιχνίαση της υπόθεσης Qatargate μπορούν να δώσουν τα χαρτονομίσματα που εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τις οποίες η εισαγγελία ούτε σχολιάζει ούτε διαψεύδει, μεγάλο μέρος των χαρτονομισμάτων από το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που εντοπίστηκε στις έρευνες είναι καινούρια, τυλιγμένα σε πλαστική ταινία και έχουν εκδοθεί πρόσφατα.

Ορισμένα από αυτά τα χαρτονομίσματα τυπώθηκαν στο Βέλγιο, ενώ τα υπόλοιπα ακόμη εξετάζονται.

Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχεία, σημειώνει η L’ Echo, που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις έρευνες.

Γνωρίζοντας τον τόπο που τυπώθηκαν, θα είναι εύκολο να βρεθεί η τράπεζα από την οποία έγινε η ανάληψη των δεσμίδων, άρα και ο τραπεζικός λογαριασμός και η ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments