Διεθνή

ΕΕ: Σύνοδος Κορυφής στη σκιά του Qatar Gate

ΕΕ: Σύνοδος Κορυφής στη σκιά του Qatar Gate

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Βαρύ είναι το κλίμα στις τάξεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, με την ομάδα να έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις και εξελίξεις

Με βαρά τη σκια του σκανδάλου Qatar Gate πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, στις Βρυξέλλες, η Σύνοδος Κορυφής με θέμα τις σχέσεις της ΕΕ με την Ασία, στις Βρυξέλλες.

Βαρύ είναι το κλίμα στις τάξεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, με την ομάδα να έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις και εξελίξεις, καθώς εμπλέκονται κορυφαία στελέχη της, όπως η πρώην Αντιπρόεδρος του ΕΚ, Εύα Καϊλη, ο πρώην Ευρωβουλευτής τους, Αντόνιο Παντσέρι, και ο κοινοβουλευτικός βοηθός τους και σύζυγος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, οι οποίοι παραμένουν στη φυλακή.

Η ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία αναφέρει ότι το προδικαστικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την προφυλάκιση των «Φ.Τ.» και «Π.Π.», ενώ ο «Ν.Φ-Τ», παραμένει επίσης υπό κράτηση, αλλά «με τους περιοριστικούς όρους του ηλεκτρονικού βραχιολιού».

Διευκρινίζεται ότι εάν οι τρεις υπό κράτηση κατηγορούμενοι ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστούν ενώπιον του Τμήματος Κατηγορίας στο Εφετείο των Βρυξελλών εντός 15 ημερών. Ο τρίτος κατηγορούμενος είναι ο Νικολό Φιγκό Ταλαμάνγκα, Διευθυντής της ΜΚΟ, «No Peace Without Justice”.

«Μίλησε» ο Τζόρτζι

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος ήταν κορυφαίο στέλεχος της ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι, υπήρξε χείμαρρος αποκαλύψεων κατά την προανάκριση και φέρεται να είπε στις βελγικές Αρχές τη φράση «κλειδί»: «Τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα».

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, προέβη χθες σε μια «μαραθώνια» κατάθεση στις βελγικές Αρχές για τα όσα γνωρίζει σχετικά με το Qatargate. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιταλός υπερασπίστηκε τη σύντροφό του, Εύα Καϊλή.

Η Corriere della Sera τονίζει ότι ο Τζόρτζι πιθανότατα είπε πολλά στην κατάθεσή του το Σάββατο, δεδομένου ότι ο ανακριτής, αναγκάστηκε να αναβάλει τις άλλες ανακρίσεις για να συγκεντρώσει όλες τις δηλώσεις του. Το θέμα των ερωτήσεων δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από τα χρήματα που θα μπορούσαν να περάσουν στην Εύα Καϊλή και άλλα πρόσωπα μέσω της ΜΚΟ «Fight Impunity», την οποία ίδρυσε το 2019 ο τότε προϊστάμενος του Τζόρτζι, Παντσέρι, αμέσως μετά την αποχώρησή του από την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments