Πολιτική

Σκέρτσος: Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Σκέρτσος: Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Επιτελικό κράτος είναι τελικά το συνεργατικό κράτος. Και όταν αποφασίζουμε να συνεργαστούμε ως Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας 'Ακης Σκέρτσος

«Επιτελικό κράτος είναι τελικά το συνεργατικό κράτος. Και όταν αποφασίζουμε να συνεργαστούμε ως Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, μιλώντας στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας 2022.

«Μόνος του άλλωστε κάποιος μπορεί να τρέχει ταχύτερα για κάποιο διάστημα, όμως όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε πολύ μακριά», σημείωσε.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στις αλλεπάλληλες κρίσεις που πέρασε η χώρα σημειώνοντας ότι όχι μόνο να σταθεί στα πόδια της αλλά και να σημειώνει αξιοσημείωτες όπως είπε επιδόσεις.

«Ιστορικό ρεκόρ δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων»

«Το 2019 η Ελλάδα προσπαθούσε να βγει από μια δεκαετή πρωτοφανή οικονομική ύφεση και να σταθεί ξανά όρθια στα πόδια της. Κανείς μας δεν περίμενε τότε ότι μετά από μια δεκαετή εθνική ταλαιπωρία θα καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε και μια σειρά από παγκόσμιες κρίσεις και απειλές», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για κρίσεις που θα μπορούσαν να είχαν διαλύσει στην κυριολεξία μια χώρα με τα χαρακτηριστικά, τα προβλήματα και τις υστερήσεις που όλοι γνωρίζουμε ότι έχει η χώρα μας. Όμως η Ελλάδα μετά την εκλογή αυτής της κυβέρνησης όχι μόνο στέκεται στα πόδια της αλλά σημειώνει και αξιοσημείωτες επιδόσεις», τόνισε και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, «στον διπλάσιο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης από τον μέσο όρο της Ευρώπης, την μεγαλύτερη και ταχύτερη πτώση του δημόσιου χρέους, την μεγαλύτερη και ταχύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη την αλματώδη ψηφιοποίηση του κράτους».

Πρόσθεσε επίσης πως η Ελλάδα έχει σημειώσει «ιστορικό ρεκόρ δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων», και έχει κατακτήσει «την 8η θέση παγκοσμίως στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments