Διεθνή

Επιχείρηση κατάληψης του Κιέβου

Επιχείρηση κατάληψης του Κιέβου

Πηγή Φωτογραφίας: independent/Αρχείου

Στην αντεπίθεση περνά ο ρωσικός στρατός, ο οποίος εξαπολύει επιθέσεις με πυραύλους εναντίον της πρωτεύουσας της Ουκρανίας

Στην αντεπίθεση περνά ο ρωσικός στρατός, ο οποίος εξαπολύει επιθέσεις με πυραύλους εναντίον της πρωτεύουσας της Ουκρανίας. Ο Πούτιν φέρεται αποφασισμένος να επεκτείνει τη σφαίρα της στρατιωτικής κυριαρχίας του, μετά τις πρόσφατες ουκρανικές ανακαταλήψεις εδαφών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από ρωσικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, το Κίεβο γίνεται δέκτης αλλεπάλληλων πυραυλικών χτυπημάτων. Κατά τον δήμαρχο της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, σημειώνονται ρωσικές επιθέσεις από νωρίς το πρωί.

Από χθες το βράδυ, ήδη, διακινείτο η πληροφορία, ότι Ρώσοι στρατιώτες κινούνται προς την πόλη του Κιέβου. Πολλοί από αυτούς φέρονται να είναι στρατιώτες που στρατολογήθηκαν, μετά από τις πρόσφατες σχετικές αποφάσεις του Β. Πούτιν για επιστρατεύσεις.

Αναμφίβολα, για τον Ρώσο πρόεδρο, είναι σημαντικό να σημειώσει νέες στρατιωτικές επιτυχίες «στο πεδίο», ύστερα από την ουκρανική ανακατάληψη της περιφέρειας της Χερσώνας.

Επιπλέον, το Κίεβο περικλείει τον υψηλό συμβολισμό της πρωτεύουσας της Ουκρανίας. Το Κίεβο είναι ένα κεντρικό γεωγραφικό, πληθυσμιακό, οικονομικό και πολιτικό κέντρο της χώρας. Θεωρείται ως η «καρδιά» της χρηματοοικονομικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας.

Από την πρώτη ημέρα των στρατιωτικών εχθροπραξιών, η πόλη έχει δεχθεί σποραδικούς πυραυλικούς βομβαρδισμούς. Οι Ουκρανοί κατορθώνουν να προβάλουν σημαντική αντίσταση, χάρη στην αρκετά προηγμένη αντιαεροπορική άμυνα και με τη βοήθεια δυτικών δυνάμεων.

Με βάση τους σχεδιασμούς του Ρώσου προέδρου, η καθολική επικράτηση στο έδαφος του Κιέβου ήταν ο κύριος στρατηγικός στόχος, μετά την αποτυχία για την πλήρη επικράτηση στο σύνολο του ουκρανικού εδάφους. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το Κίεβο έχει ήδη υποστεί, αρκετές φορές, τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις και ότι μετρά ήδη σημαντικές φθορές σε οικήματα και σε δημόσιες οδικές αρτηρίες.

Οι αρχές της ουκρανικής πρωτεύουσας έχουν αποφασίσει, από καιρό, την απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να εντοπίζονται ρωσικές επιχειρήσεις δολιοφθοράς. Αν όμως συνεχιστεί αυτό το μπαράζ επιθέσεων από τα ρωσικά στρατεύματα, αναμένεται η μετατόπιση ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην πρωτεύουσα της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments