Nέα της αγοράς

Mega deal: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή μεταβίβασης του μετοχικού κεφαλαίου της Viva Wallet στην JP Morgan

Mega deal: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή μεταβίβασης του μετοχικού κεφαλαίου της Viva Wallet στην JP Morgan

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Υπεγράφη η μεγάλη συμφωνία - Η συναλλαγή ξεπέρασε τα 800 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή μεταβίβασης του 48,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Viva Wallet στην JP Morgan στην αποτίμηση που είχε συμφωνηθεί από τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πωλητές ήταν οι μέτοχοι μειοψηφίας (Hedosophia, LATSCO Family Office και DECA), ενώ η συναλλαγή ξεπέρασε τα 800 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανικός κολοσσός έχει ήδη εξαγοράσει το σύνολο των μετατρέψιμων ομολογιών, αξίας 80 εκατ. δολαρίων, που έχει εκδώσει η Viva, στο πλαίσιο της συμπεφωνημένης μελλοντικής αλλαγής μετοχικών συσχετισμών.

Την υπογραφή του SPA διαδέχθηκε πολύμηνη περίοδος

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) έδωσε την έγκρισή της τον περασμένο Σεπτέμβριο και εν συνεχεία διευθετήθηκε το θέμα της τροποποίησης και τερματισμού του προγράμματος δικαιωμάτων προαίρεσης για απόκτηση μετοχών (stock option plan) που αφορά σε στελέχη και προσωπικό της εταιρείας.

Η καθυστέρησης σύνταξης και συμφωνίας των νομικών εγγράφων για το κλείσιμο της συναλλαγής απαίτησε μικρή παράταση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Ποια είναι η Viva Wallet

Η Viva Wallet είναι ευρωπαϊκή Neobank με υποκαταστήματα σε 23 χώρες στην Ευρώπη με πάνω από 600 υπαλλήλους.

Παρέχει υπηρεσίες σε 19 διαφορετικές γλώσσες και πληρωμές σε 10 νομίσματα.

Προσφέρει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών υπηρεσίες αποδοχής πληρωμών μέσω της καινοτόμου εφαρμογής Viva Wallet POS, των add-on Google Play συσκευών και μέσω του εξελιγμένου payment gateway σε online καταστήματα.

Επίσης, διαθέτει επαγγελματικούς λογαριασμούς με τοπικό IBAN και επαγγελματική χρεωστική κάρτα Mastercard.

Κατέχει ελληνική τραπεζική άδεια (VIVABANK SA) μετά την προ διετίας εξαγορά της Praxia Bank, καθώς και άδεια Ιδρύματος ηλεκτρονικού χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τις διατάξεις της Οδηγίας PSD II, για δραστηριότητες στην περιοχή ΕΟΧ-31 και στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments