Αθλητισμός

ΑΕΚ: Πρέπει να πάρει παραπάνω credit, οφείλει να βρει ισορροπία

ΑΕΚ: Πρέπει να πάρει παραπάνω credit, οφείλει να βρει ισορροπία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ποια είναι η πραγματική ΑΕΚ; Αυτή του πρώτου ημιχρόνου που δεν ήξερε που πατούσε; Ή εκείνη του δευτέρου, που διέλυσε την Καρσίγιακα;

Ποια είναι η πραγματική ΑΕΚ; Αυτή του πρώτου ημιχρόνου που δεν ήξερε που πατούσε; Ή εκείνη του δευτέρου, που διέλυσε την Καρσίγιακα;

Προφανώς και θα ήθελα να είναι η δεύτερη. Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ το έκανε για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Ένα κακό έως άθλιο πρώτο ημίχρονο, ακολούθησε κάτι σαν… καταιγίδα.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Όπως δεν είναι τυχαία και η εμφάνιση στο ξεκίνημα του αγώνα. Σύμφωνοι, ο κόσμος έλειπε για να δώσει ρυθμό.

Αλλά θα λείπει (εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου και ένστασης) και από τα ματς του play-in. Αυτό δεν αλλάζει τον σκοπό της ΑΕΚ.

Αν και ήδη πήγε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι, αυτό μοιάζει με… τίποτα.

Παίζουν όσοι θα βοηθήσουν

Ο Ηλίας Καντζούρης διάλεξε να «ζήσει ή να πεθάνει» με το σχήμα που πίστευε ότι θα τον βοηθήσει. Αποδείχτηκε ότι ήταν καλή επιλογή.

Τι και αν δύο παίκτες… έγραψαν +30 λεπτά στο παρκέ και άλλοι δύο άγγιξαν αυτόν τον αριθμό; Δε δίστασε να τοποθετήσει τον Τιμ Φρέζιερ σε βοηθητικό ρόλο (ο οποίος πρόσφερε περισσότερα, παρά όταν παίζει βασικός), ενώ τουλάχιστον σε αυτό το ματς δεν κοίταξε στο βάθος του πάγκου του (DNP ο Παπαδάκης, 3 και 3 λεπτά για Πετρόπουλου και Ξανθόπουλο, αντίστοιχα) και εκτός ροτέισον ο κακός Καμ ΜακΓκριφ.

Και μέσα σε όλα αυτά, ένας από τους κορυφαίους σέντερ τη φετινή σεζόν, ο Ακίλ Μίτσελ. Με διαφορά ο πλέον σταθερός παίκτης στο ρόστερ της ΑΕΚ, με διαφορά ο πιο προσηλωμένος παίκτης στο ρόστερ της ΑΕΚ.

Και μία εγγύηση πως όταν αυτός παίζει καλά, η σεζόν της ΑΕΚ θα έχει μέλλον.

Ίσως σε αυτό το ματς, ο Καντζούρης είδε αυτό που περίμενε: Τον Κένι Γουίλιαμς να δίνει επιτέλους λύσεις. Και στην άμυνα.

Τον Δημήτρη Φλιώνη να οργανώνει την ΑΕΚ, τουλάχιστον στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί στο πρώτο… πνίγηκε στη γενική μετριότητα.

Και τον Γιάνις Στρέλνιεκς να προσθέτει αυτά τα μικρά… κομματάκια που μπορεί να προσθέσει.

Το ζήτημα πλέον για τον Καντζούρη είναι πώς θα καταφέρει να βάλει τον Αϊζάια Μάιλς στην Basket League.

Κάπως έτσι φτάνουμε και στο credit. Και το…πρέπει. Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ έχει κάνει μερικά καλά ματς. Και κάμποσα αρνητικά. Με χειρότερο αυτό απέναντι στον Άρη (και όχι στον Κολοσσό). Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι αυτή είναι η χειρότερη ομάδα που έχουν αντικρίσει. Λησμονώντας την περσινή ομάδα στους πρώτους μήνες.

Η υπομονή είναι ζητούμενο. Προς όλους. Από τον Καντζούρη, μέχρι τον 12ο παίκτη του ρόστερ. Η ΑΕΚ πρέπει να… χτίσει πάνω σε νίκες. Και αυτή απέναντι στην Καρσίγιακα είναι η τέλεια ευκαιρία. Πόσο μάλιστα μετά την απογοητευτική προσπάθεια απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Και αυτό είναι το.. πρέπει για την ΑΕΚ. Να μην έχει τέτοια απόσταση ανάμεσα σε ματς, ανάμεσα σε δεκάλεπτα, ανάμεσα σε ημίχρονα. Γιατί δεν θα μπορεί κάθε μέρα να κάνει ένα… θαύμα όπως αυτό απέναντι στη Ρέτζιο ή κόντρα στην Καρσίγιακα.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments