Διεθνή

Η ώρα της παρέμβασης ντε Σάντις φθάνει

Η ώρα της παρέμβασης ντε Σάντις φθάνει

Πηγή Φωτογραφίας: nytimes

Για «νομική κόλαση» κάνουν λόγο τα αμερικανικά ενημερωτικά δίκτυα, αναφερόμενα στην απόφαση – κόλαφο της ειδικής εξεταστικής επιτροπής του Κογκρέσου
Για «νομική κόλαση» κάνουν λόγο τα αμερικανικά ενημερωτικά δίκτυα, αναφερόμενα στην απόφαση – κόλαφο της ειδικής εξεταστικής επιτροπής του Κογκρέσου. Η απόφαση είναι, όμως, και μια ανοιχτή πρόκληση για τον δελφίνου ντε Σάντις.
Ο Τραμπ είναι ήδη και αποδυναμωμένος από τις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές και η σημερινή έκθεση συμπεραίνει, ανάμεσα στα άλλα,
ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει το δικαίωμα της διεκδίκησης δημοσίων αξιωμάτων. Εντούτοις, ο Τραμπ έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος ξανά για πρόεδρος το 2024 και ο δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν βγήκε ενισχυμένος από την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση και, ενώ η οριστική προσωπική απόφαση εκκρεμεί ακόμη, φαίνεται να κλίνει σε μεγάλο βαθμό υπέρ της διεκδίκησης μιας δεύτερης θητείας.
Τώρα, όμως, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον κυβερνήτη της Φλόριντα, τον Ρον ΝτεΣάντις. Η έκθεση είναι πραγματικός κόλαφος για τον Τραμπ, αλλά, συγχρόνως, και πρόκληση για τον ντε Σάντις, ο οποίος πρέπει να μη φανεί άτολμος και αναποφάσιστος, κάτι για το οποίο δεν έχει λόγο να κάνει. Ο ντε Σάντις προέρχεται από μια μεγάλη εκλογική νίκη σε μια πολιτεία που έχει γίνει σύμβολο της διακυβέρνησης του κόμματός του σε εθνικό επίπεδο.
Επιπλέον, ο ντε Σάντις είναι κοινωνικά νέος, δεν είναι ακόμη καν 50 ετών, διαθέτει σημαντικό μορφωτικό κεφάλαιο και πολιτική αποδοχή.
Ακόμη, είναι κάποιος που δεν ήταν ποτέ εθνικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων κατά το στο παρελθόν. Άρα, πρόκειται για κάποιον που
είναι απίθανο να αρχίσει να μιλά για όσα συνέβησαν στο Καπιτώλιο το «βράδυ της ρεπουμπλικανικής Αποκαλύψεως» το 2020, κάποιος που είναι απίθανο να αρχίσει να παρελθοντολογεί για το 2020, απέναντι σε έναν υποψήφιο που είναι ήδη 80 ετών και η άνοδός του στο τιμόνι της χώρας κινητοποιεί δυσάρεστες μνήμες.
Με μιαν έννοια, λοιπόν, οι όροι του παιχνιδιού μπορεί να αλλάξουν όχι μόνο για τους σε παρατεταμένη εσωστρέφεια Ρεπουμπλικάνους, αλλά και για το κόμμα των Δημοκρατικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments