Διεθνή

ΗΠΑ: Στη δίνη της πιο σφοδρής κακοκαιρίας – 23 νεκροί

ΗΠΑ: Στη δίνη της πιο σφοδρής κακοκαιρίας – 23 νεκροί

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/Mary Altaffer/Associated Press

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, χιλιάδες νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα, πτήσεις ακυρώνονται, ενώ επικρατεί κυκλοφοριακό χάος.

Στη δίνη της πιο σφοδρής κακοκαιρίας των τελευταίων ετών βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες. Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, χιλιάδες νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα, πτήσεις ακυρώνονται, ενώ επικρατεί κυκλοφοριακό χάος. Εκχιονιστικά μηχανήματα, πυροσβεστικά και οχήματα έκτακτης ανάγκης είναι σχεδόν όλα ακινητοποιημένα. Το διεθνές αεροδρόμιο στο Μπάφαλο θα παραμείνει κλειστό μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Στα υπόλοιπα αεροδρόμια χιλιάδες πτήσεις ακυρώνονται με τους ταξιδιώτες να απογοητεύονται που δεν προλαβαίνουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

“Οι συνθήκες αυτές, το χιόνι που σε τυφλώνει, η μηδενική ορατότητα, τα πάντα λευκά. Η χιονοθύελλα μπορεί να καταγραφεί ως η χειρότερη στην ιστορία” τόνισε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ. Τουλάχιστον 700.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν υπό το μηδέν. Αυτοκινητόδρομοι κλείνουν, καθώς λόγω του χιονιά είναι απροσπέλαστοι. Στο Κεντάκι, πάνω από 700 οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί. Στη Μινεάπολη το θερμόμετρο δείχνει -20 βαθμούς Κελσίου, ενώ σήμερα όλα τα ρεκόρ σπάει η βόρεια Ντακότα με -28 βαθμούς.

Πρωτόφαντος παγετώνας στις ΗΠΑ

Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο τόσο χαμηλών θερμοκρασιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τα αυτοκινητικά ατυχήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο και με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για εκδηλώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Πράγματι, η κλιματική αλλαγή αναφέρεται σε μακροπρόθεσμες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και των καιρικών συνθηκών. Αυτές οι διακυμάνσεις, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, μπορεί να είναι φυσικές παραλλαγές, που οφείλονται για παράδειγμα σε αντίστοιχες του ηλιακού κύκλου.

Ένα άνευ προηγουμένου κρύο συνεχίζει να διαπερνά περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, προκαλώντας διακοπές ρεύματος, θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και ακυρώσεις πτήσεων, καθώς οι πολικές θερμοκρασίες έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, την παραμονή των Χριστουγέννων, ιδίως στην  στην Πενσυλβάνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments