Διεθνή

Πάπας υπέρ της ειρήνης, της εγκράτειας, της Ουκρανίας

Πάπας υπέρ της ειρήνης, της εγκράτειας, της Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Ιδιαίτερα, ο Πάπας παρατήρησε πως «οι καιροί μας βιώνουν μια σοβαρή έλλειψη ειρήνης», «πείνα για ειρήνη», για την αποκατάσταση της οποίας είναι η οδός του Θεανθρώπου.

Για σοβαρή «φτώχεια ειρήνης», την υπερκατανάλωση τροφίμων, που χρησιμοποιούνται ακόμη και ως μέσον υβριδικού πολέμου και την ανάγκη υποστήριξης του ουκρανικού λαού αναφέρθηκε στη σημερινή εορταστική ομιλία urbi et orbi ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ιδιαίτερα, ο Πάπας παρατήρησε πως «οι καιροί μας βιώνουν μια σοβαρή έλλειψη ειρήνης», «πείνα για ειρήνη», για την αποκατάσταση της οποίας είναι η οδός του Θεανθρώπου.

«O Ιησούς Χριστός αντιπροσωπεύει και την οδό της ειρήνης. Με την γέννηση, τα πάθη, τον θάνατο και την ανάσταση, άνοιξε τον δρόμο από έναν κόσμο κλειστό και καταπιεσμένο από την εχθρότητα και τον πόλεμο, σε έναν ανοικτό, ελεύθερο να ζήσει την αδελφοσύνη και την ειρήνη. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν αυτόν τον δρόμο»

«Είθε τα μάτια μας να γεμίσουν με τα πρόσωπα των Ουκρανών αδελφών και αδελφών μας που ζουν αυτά τα Χριστούγεννα στο σκοτάδι, στο κρύο ή μακριά από το σπίτι, λόγω της καταστροφής που προκλήθηκε από δέκα μήνες πολέμου».

Αναφορικά με τον πόλεμο στα ουκρανικά εδάφη, ο Πάπας έκανε ανοιχτά λόγο για ανάγκη άμεσης  αποκατάστασης της ειρήνης με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

«Είθε ο Κύριος να μας κάνει έτοιμους για συγκεκριμένες χειρονομίες αλληλεγγύης για να βοηθήσουμε όσους υποφέρουν και είθε να φωτίσει το μυαλό όσων έχουν τη δύναμη να φιμώσουν τα όπλα και να βάλουν άμεσο τέλος σε αυτόν τον παράλογο πόλεμο!».

Η ουκρανική σύγκρουση, πρόσθεσε, δεν πρέπει να επισκιάσει ανθρώπους των οποίων οι ζωές έχουν καταστραφεί από άλλες συγκρούσεις ή ανθρωπιστικές κρίσεις, αναφέροντας μεταξύ άλλων τη Συρία, τη Βιρμανία, το Ιράν, την Αϊτή και την περιοχή του Σαχέλ στην Αφρική.

Εκφωνώντας τη δέκατη ευλογία των Χριστουγέννων «Urbi et Orbi»

(προς την πόλη και την πολιτεία), ο Πάπας κάλεσε επίσης όλους να κοιτάξουν πέρα ​​από «τις ψεύτικες εικόνες της γιορτής» και να βοηθήσουν άστεγους, μετανάστες, πρόσφυγες και φτωχοί που αναζητούν άνεση, ζεστασιά και φαγητό.

Την ημέρα αυτή που είναι καλό να μαζευόμαστε γύρω από ένα καλά εφοδιασμένο τραπέζι, «σπαταλούνται μεγάλες ποσότητες τροφίμων και δαπανώνται πόροι για όπλα», παρατήρησε.

Ο Πάπας καταδίκασε και πάλι τη χρήση του φαγητού ως πολεμικού όπλου, υπενθυμίζοντας ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε βυθίσει εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα, αναφέροντας το Αφγανιστάν και τις χώρες της Αφρικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments