Αθλητισμός

ΑΕΚ: Οι ομοιότητες και οι διαφορές στις υποθέσεις Κικάνοβιτς και Πινέδα

ΑΕΚ: Οι ομοιότητες και οι διαφορές στις υποθέσεις Κικάνοβιτς και Πινέδα

Πηγή Φωτογραφίας: 2021 JOSIE LEPE/AP IMAGES - EUROKINISSI

Ο Ματίας Αλμέιδα θέλει τον Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς στην ΑΕΚ και η Ένωση έχει τη δυνατότητα να τον αποκτήσει με πολύ καλύτερους όρους από την προσθήκη του Ορμπελίν Πινέδα.

Συνεχίζουν τα ποδοσφαιρικά Μ.Μ.Ε. των ΗΠΑ να αναδεικνύουν την επιθυμία της ΑΕΚ να αποκτήσει τον Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς από τους Σαν Χοσέ Ερθκουέικς. 

Οι Αμερικανοί γράφουν και σήμερα (29/01) ότι υπάρχει πρόταση αγοράς του 23χρονου πολίτη των ΗΠΑ με τη βοσνιακή καταγωγή, καταγράφοντας πλήρως την αλήθεια της υπόθεσης. Πράγματι υπάρχει πρόταση της ΑΕΚ κατατεθειμένη, μάλιστα είναι και πολύ καλή. Σε δύο ημέρες από σήμερα, το συμβόλαιο του παίκτη με την ομάδα του Σαν Χοσέ ανανεώνεται αυτομάτως για τα επόμενα δύο χρόνια, όμως εφόσον ο ποδοσφαιριστής προβάλει ως σημαντική προοπτική για εκείνον την έξοδό του στην Ευρώπη, τότε η πώληση μπορεί να καταστεί εφικτή.

Όπως ο Ορμπελίν Πινέδα, έτσι και ο Κικάνοβιτς, αποτελεί προσωπική εισήγηση και επιθυμία του Ματίας Αλμέιδα. Με το δείγμα γραφής του Μεξικανού να είναι τόσο ισχυρό, υπάρχει πλέον και απόλυτη εμπιστοσύνη στο μάτι του προπονητή. Ξέρει για ποιο λόγο θέλει τον ποδοσφαιριστή και είναι βέβαιος ότι θα τον αξιοποιήσει με τρόπο που θα ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Ούτως ή άλλως, θα πρόκειται για μια προσθήκη για το παρόν αλλά και το μέλλον, καθώς το καλοκαίρι ίσως ο Άμραμπατ αδειάσει χώρο.

Η σημαντική διαφορά στην υπόθεση

Αυτή είναι και μοναδική ομοιότητα μεταξύ των δύο περιπτώσεων, καθώς η υπόθεση του Πινέδα αφορούσε σ’ έναν ξερό δανεισμό και τίποτα περισσότερο που να παρέχει στην ΑΕΚ κάποια εξασφάλιση μετά το τέλος της σεζόν. Η Ένωση έκανε ό,τι μπορούσε για να τον κάνει δικό της με διαφορετικό καθεστώς το περασμένο καλοκαίρι, όμως η Θέλτα ήταν ανένδοτη για οποιοδήποτε άλλη συζήτηση. Ενδεχόμενος υποβιβασμός της στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Ισπανίας θα άνοιγε έναν δρόμο, όμως αυτή είναι μια συζήτηση που θα γίνει πολύ αργότερα.

Για τον Κικάνοβιτς, η ΑΕΚ κινείται πολύ διαφορετικά κι αυτό διότι δεν έχει αντίπαλο από άλλο πρωτάθλημα, ειδικότερα από κάποιο ιδιαίτερα πιο ισχυρό, όπως το ισπανικό. Είναι ο σύλλογος που αυτή τη στιγμή ανοίγει για τον ποδοσφαιριστή την πόρτα της Ευρώπης κι αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ατού της. Εξίσου ισχυρό με το γεγονός ότι την απόκτησή του ζητά ο Αλμέιδα, προπονητής ο οποίος τον γνωρίζει από την κοινή θητεία τους στην αμερικανική ομάδα και τον οποίο 23χρονος μεσοεπιθετικός εμπιστεύεται απόλυτα.

Η περίπτωση του Πινέδα, είναι ο δρόμος για τον Κικάνοβιτς κι επιπλέον ένα όπλο για την ΑΕΚ προκειμένου ο ποδοσφαιριστής να είναι σίγουρος για την επιλογή του να αφήσει το ολοένα και πιο εξελισσόμενο MLS για την Ελλάδα. Διαπιστώνει πως ο Μεξικανός ξέφυγε από την ανασφάλεια της Θέλτα και βρήκε τον εαυτό του στην Ένωση, φτάνοντας έως και στο Μουντιάλ του Κατάρ. Η ΑΕΚ τείνει να γίνει, με τον τρόπο δράσης και λειτουργίας της κι ασφαλώς με σημαιοφόρο τον προπονητή της, ένα club που θα αποτελεί πολύ πιο ελκυστικό προορισμό από ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν και η σωστή διαχείριση των παικτών που αποκτά, είναι ένα μεγάλο αβαντάζ για εκείνη.

Πηγή: SPORT24

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments