Ελλάδα

Παγώνη: «Κάντε εμβόλιο η γρίπη θα είναι σε έξαρση Ιανουάριο και Φεβρουάριο» [vid]

Παγώνη: «Κάντε εμβόλιο η γρίπη θα είναι σε έξαρση Ιανουάριο και Φεβρουάριο» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Για τις ιώσεις που είναι σε έξαρση αλλά και τη γρίπη μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη

«Είναι η εποχή των ιώσεων» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ενώ επεσήμανε ότι αναμένουμε έξαρση της γρίπης Ιανουάριο και Φεβρουάριο. «Επειδή συμπίπτει και η γρίπη και η νόσος Covid 19 και οι άλλες ιώσεις και ο συγκυτιακός ιός, λογικό είναι να προσέξουμε πολύ αυτές τις μέρες» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Παράλληλα εστίασε στο πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός λέγοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι δεν θέλουμε να πιεστεί το σύστημα υγείας, περάσαμε δύσκολες χρονιές και δεν θέλουμε να επαναληφθούν. «Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις με τα αντιικά φάρμακα, με τα πρωτόκολλα που έχουμε και τα εμβόλια τελείως διαφορετικά» είπε.

«Τα παιδιατρικά νοσοκομεία είχαν πολλά περιστατικά αυτές τις ημέρες»

«Αυτό που πρέπει να πω όμως είναι ότι και στην Αθήνα τα δύο παιδιατρικά, τα τρία μάλλον παιδιατρικά νοσοκομεία, αυτές τις μέρες είχαν πάρα πολλά παιδάκια και ανήμερα των Χριστουγέννων άλλωστε το δείξατε εσείς και σε εικόνες. Τα παιδάκια είχαν πυρετό, ανησύχησαν, οι γονείς τα πήγαιναν και γι’ αυτό υπήρχε αρκετή δουλειά για το νοσηλευτικό και ιατρικό στα παιδιατρικά νοσοκομεία, αλλά όχι μόνο εκεί. Είναι η εποχή των ιώσεων. Έχει ξεκινήσει λίγο νωρίτερα και για τα παιδιά και για τους μεγαλύτερους, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν και υποκείμενα νοσήματα -οι άνω των 60- και έχουμε αρκετά περιστατικά» διαμήνυσε η Ματίνα Παγώνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments