Διεθνή

Ε.Ε.: «Ενεργή επιτήρηση» ενόψει της αύξησης των κρουσμάτων

Ε.Ε.: «Ενεργή επιτήρηση» ενόψει της αύξησης των κρουσμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: skynews.gr/NYT

Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις από ευρωπαικά πρακτορεία ειδήσεων, τα 27 κράτη – μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης κινούνται προς τη «γραμμή» της «ενεργής επιτήρησης».

Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις από ευρωπαικά πρακτορεία ειδήσεων, τα 27 κράτη – μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης κινούνται προς τη «γραμμή» της «ενεργής επιτήρησης».

Τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να διατηρήσουν «ενεργή επιτήρηση» ενόψει της νέας έκρηξης των λοιμώξεων από κορωνοϊό στην Κίνα, σε μια συνάντηση από την οποία προέκυψε η δέσμευση να συνεχίσουν την επαφή για την εξέταση πιθανών κοινών πρωτοβουλιών, όπως αυτά που η Ιταλία απαιτεί ήδη δημόσια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκάλεσε την Επιτροπή Ασφάλειας Υγείας, η οποία συγκεντρώνει εκπροσώπους των είκοσι επτά Υπουργείων Υγείας, για να εξετάσει μια «συντονισμένη» απόφαση, αφού η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει αρνητικό τεστ κορωνοϊού από όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα.

«Ο συντονισμός των εθνικών απαντήσεων σε σοβαρές διασυνοριακές απειλές για την υγεία είναι ζωτικής σημασίας», τόνισε κοινοτικό στέλεχος στο τέλος της συνάντησης. «Πρέπει να δράσουμε μαζί και θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας», εξήγησε η Επιτροπή στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα κράτη μέλη, από την πλευρά τους, «επέμειναν στη σημασία της συνέχισης της ενεργητικής επιτήρησης», σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι οποίες δεν θέλουν να φανερώσουν το όνομά τους.

Πηγές της Κομισιόν υπενθύμισαν πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ασφάλειας Υγείας ότι, όταν συμφωνήθηκε να αρθούν οι εκκρεμείς περιορισμοί κινητικότητας, αφέθηκε επίσης ανοιχτή η δυνατότητα ενεργοποίησης ενός «φρένου έκτακτης ανάγκης» για να επιστρέψουμε για την επιβολή περιορισμών συντονισμένα».

Αυτή η προσέγγιση εγκρίθηκε από τις 27 χώρες μέλη στις 7 Δεκεμβρίου. Επομένως, η Ένωση θα είχε περιθώριο για αυστηρότερους ελέγχους εάν θεωρούσε απαραίτητο να αποφευχθούν πιθανές παρενέργειες που προέρχονται από την έκρηξη των λοιμώξεων στην Κίνα.

Οι Βρυξέλλες υπενθυμίζουν ότι η παραλλαγή που επικρατεί στην Κίνα, η omicron BF7, είναι ήδη παρούσα στην Ευρώπη και «δεν έχει αυξηθεί σημαντικά» τις τελευταίες εβδομάδες. «Ωστόσο, παραμένουμε σε εγρήγορση και είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το φρένο έκτακτης ανάγκης εάν χρειαστεί», ανέφεραν οι πηγές

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments