Διεθνή

Ουκρανικός πύραυλος S-300 κατέπεσε στο έδαφος της Λευκορωσίας

Ουκρανικός πύραυλος S-300 κατέπεσε στο έδαφος της Λευκορωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: mononews

Ουκρανικός πύραυλος S-300 κατέπεσε στο έδαφος της Λευκορωσίας σήμερα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας BelTA.

Ουκρανικός πύραυλος S-300 κατέπεσε στο έδαφος της Λευκορωσίας σήμερα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας BelTA. Το υπουργείο Άμυνας του Μινσκ ερευνά εάν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Λευκορωσίας είχαν καταρρίψει τον πύραυλο ή πρόκειται για εσφαλμένη εκτόξευση. Τον Νοέμβριο, πύραυλος S-300, που θεωρήθηκε ότι είχε εκτοξευθεί από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, κατέληξε στην Πολωνία.

Σύμφωνα με το BelTA, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Οι πύραυλοι S-300 είναι σοβιετικής εποχής και χρησιμοποιούνται τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης σε ομάδα ειδικών. Η Ουκρανία δεν έχει ακόμη σχολιάσει τους ισχυρισμούς για την πτώση πυραύλου της σε λευκορωσικό έδαφος.

Το Κίεβο έχει χρησιμοποιήσει το σύστημα για να αναχαιτίσει εισερχόμενους ρωσικούς πυραύλους, ενώ η Ρωσία φαίνεται να χρησιμοποιεί πυραύλους S-300 για να πλήξει στόχους εδάφους –κάτι που στρατιωτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι είναι ένδειξη πως τα αποθέματά της σε πυραύλους μειώνονται.

Η Λευκορωσία επέτρεψε στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει το έδαφός της ως εφαλτήριο για την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, αλλά επιμένει ότι δεν συμμετέχει στον πόλεμο και ούτε πρόκειται να το κάνει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments