Πολιτική

Μάντζος: Αγωνιζόμαστε στο προσκήνιο για μια αξιόπιστη, πραγματικά προοδευτική εναλλακτική

Μάντζος: Αγωνιζόμαστε στο προσκήνιο για μια αξιόπιστη, πραγματικά προοδευτική εναλλακτική
Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Ο κ. Μάντζος έκανε λόγο για εκφυλισμό του δημόσιου λόγου, αναφέροντας ότι μερίδα του Τύπου «καλλιεργεί και αναπαράγει ένα κλίμα, εκπορευόμενο από τη ΝΔ, εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, για δήθεν συγκυβερνήσεις, συνεργασίες, μέτωπα. Δεν διστάζουν ακόμη και να διαστρεβλώσουν τις τοποθετήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη όταν εκείνος μιλά για προοδευτική κυβέρνηση, παραλείποντας να πουν ότι αυτή δεν πρέπει να θυμίζει την περίοδο Τσίπρα-Καμμένου» μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν αλλάζει πλεύση ως προς την πολιτική του αυτονομία. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μας ζητούν να ανεχτούμε την αδιαφάνεια, τις ανισότητες, τα ημίμετρα στην οικονομία, την πελατειακή διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τις παρακολουθήσεις, το ρεκόρ στις απευθείας αναθέσεις και τους μετακλητούς υπαλλήλους. Μόνο και μόνο για να μην επιστρέψει το εφιαλτικό σενάριο του ΣΥΡΙΖΑ, που κραδαίνουν ως σκιάχτρο, Ε λοιπόν, όχι, δεν έχουμε καμία ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα».

Ο Δημήτρης Μάντζος επισήμανε ότι «εμείς αγωνιζόμαστε στο προσκήνιο για τα πραγματικά προβλήματα. Κοιτάζουμε το αύριο και το μεθαύριο της χώρας και όχι τις κάλπες», λέγοντας ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι «να γίνουμε εμείς η αξιόπιστη, πραγματικά προοδευτική εναλλακτική για τους ευάλωτους, τη νέα γενιά, τη μεσαία τάξη, όλους όσοι επλήγησαν και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια».

Ως προς την οικονομία, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διερωτήθηκε «ποιος ΦΠΑ έχει μειωθεί, σε ποια προϊόντα και πόσο; Ποιες και τι θέσεις εργασίας έχουν παραχθεί; Τελικά τι ανάπτυξη έχουμε; Από επενδύσεις ή από απλή κατανάλωση; Όταν λέμε καλή χρονιά, πρέπει να το εννοούμε και να δουλεύουμε για να είναι πράγματι καλή».

Υπενθύμισε, τέλος, το παράδειγμα της Ισπανίας, που, με πληθωρισμό 6,6%, «μείωσε τον ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, έχει χαμηλή τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρική, επιδοτεί τα εισιτήρια των μαζικών μεταφορών, έχει επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στην εργασία και έχει κάνει πραγματικές αυξήσεις στον κατώτατο μισθό» και πρόσθεσε: «Είναι η χώρα που βγήκε από τα μνημόνια με διακομματική συναίνεση και τους σοσιαλδημοκράτες στο τιμόνι, με την υποστήριξη των υπόλοιπων δυνάμεων. Δεν τους είχαν απέναντι, σε πλατείες και Ζάππεια, να σκίζουν τα μνημόνια. Ας κάνουν, λοιπόν, ταμείο οι πολίτες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments