Διεθνή

Κορωνοϊός: Οι χώρες που «οχυρώνονται» απέναντι στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Κορωνοϊός: Οι χώρες που «οχυρώνονται» απέναντι στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Πηγή Φωτογραφίας: cnn

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε χθες Σάββατο ότι «το φως της ελπίδας είναι μπροστά μας», την ώρα που η χώρα του είναι αντιμέτωπη με μια έκρηξη των κρουσμάτων της covid-19

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε χθες Σάββατο ότι «το φως της ελπίδας είναι μπροστά μας», την ώρα που η χώρα του είναι αντιμέτωπη με μια έκρηξη των κρουσμάτων της covid-19 έπειτα από την αιφνιδιαστική άρση των υγειονομικών περιορισμών.

Τρία χρόνια μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην πόλη Ουχάν, η Κίνα τερμάτισε στις 7 Δεκεμβρίου τη δρακόντεια πολιτική της «μηδενικής covid». Μετά την άρση των περιορισμών τα νοσοκομεία στην Κίνα γέμισαν από ασθενείς με covid, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένους, ενώ και τα αποτεφρωτήρια έχουν φτάσει στα όριά τους. Σε πολλά φαρμακεία εξάλλου παρατηρείται έλλειψη αντιπυρετικών.

«Η πρόληψη και ο έλεγχος της επιδημίας εισήλθαν σε νέα φάση. Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο», αλλά «το φως της ελπίδας είναι μπροστά μας», διαβεβαίωσε ο Σι σε τηλεοπτικό του διάγγελμα για το νέο έτος. Πρόκειται για το δεύτερο δημόσιο σχόλιο που κάνει ο Κινέζος πρόεδρος για την επιδημία αυτή την εβδομάδα. Τη Δευτέρα είχε ζητήσει από τους κατοίκους της Κίνας να λάβουν μέτρα «για να προστατεύσουν αποτελεσματικά τη ζωή των κατοίκων».

Οι αρχές ανακοίνωσαν για χθες Σάββατο περισσότερα από 7.000 κρούσματα covid και έναν θάνατο. Οι αριθμοί αυτοί όμως δεν φαίνεται να αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Η Κίνα διατηρεί σε μεγάλο βαθμό κλειστά τα σύνορά της στους ξένους πολίτες από το 2020. Οι αρχές δεν δίνουν τουριστικές βίζες εδώ και σχεδόν τρία χρόνια και επιβάλλουν στους ταξιδιώτες υποχρεωτική καραντίνα με την άφιξή τους. Το μέτρο καταργείται από τις 8 Ιανουαρίου αλλά το αρνητικό τεστ 48 ωρών θα παραμείνει υποχρεωτικό. Παράλληλα από την ίδια ημερομηνία οι Κινέζοι θα μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Ωστόσο για προληπτικούς λόγους αρκετές ευρωπαϊκές χώρες – ανάμεσά τους η Γαλλία και η Ιταλία–, αλλά και άλλες στον κόσμο, όπως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, ανακοίνωσαν ότι θα ζητούν αρνητικό τεστ covid από τους ταξιδιώτες που φτάνουν στο έδαφός τους προερχόμενοι από την Κίνα.

Η πολιτική χρήση του κορονωïού

Ο «άχρωμος» Μακρόν και η «φασίστρια» Μελόνι ζήτησαν άμεσα ενημέρωση από τους συνεργάτες τους όταν πληροφορήθηκαν ότι ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ άνοιξε τα σύνορα στους Κινέζους υπηκόους και, μαζί με αυτούς, στη νέα μετάλλαξη ΒF.7 Omicron. Οι ταχύτατες εξελίξεις – παραμονές Πρωτοχρονιάς, παρακαλώ – στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας δικαιώνουν πλήρως τον «ελαφρύ» και την «μπαργούμαν» από τη γειτονική μας Ιταλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments