Διεθνή

Κορωνοϊός: Προς έκτακτα μέτρα η ΕΕ λόγω Κίνας

Κορωνοϊός: Προς έκτακτα μέτρα η ΕΕ λόγω Κίνας

Πηγή Φωτογραφίας: NYT/skynews

Μετά την πρώτη έκτακτη συνεδρίαση στις 29 Δεκεμβρίου, κατά την οποία αποφασίστηκε η στάση της ΕΕ να είναι κοινή, την Τετάρτη συνεδριάζει ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων της ΕΕ

Μετά την πρώτη έκτακτη συνεδρίαση στις 29 Δεκεμβρίου, κατά την οποία αποφασίστηκε η στάση της ΕΕ να είναι κοινή, την Τετάρτη συνεδριάζει ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων της ΕΕ, καθώς και το Ευρωπαϊκο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC) με τους αντίστοιχους οργανισμούς των κρατών-μελών.

Ήδη, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία εφαρμόζουν υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ στα αεροδρόμια για τους ταξιδιώτες από την Κίνα. Επίσης, και το Ηνωμένο Βασίλειο ζητά τεστ των τελευταίων 48 ωρών, από όσους μπαίνουν στη χώρα από την Κίνα.

Η Ελλάδα θα ακολουθήσει τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε σήμερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. «Η Κίνα τώρα ουσιαστικά βρίσκεται στην κατάσταση που βρισκότανε η Ευρώπη πριν ένα χρόνο, όταν άνοιξε την οικονομία της και την κοινωνία της και επομένως είναι λογικό να έχει πολλά κρούσματα. Στο βαθμό που αυτά παραμένουνε με τις υπάρχουσες μεταλλάξεις δεν είναι ανησυχητικό. Η ανησυχία των επιστημόνων όλων είναι μήπως αυτή η μεγάλη έξαρση στην Κίνα πάει να οδηγήσει σε άλλες μεταλλάξεις.

Κάποιες χώρες έχουν μπει σε μεμονωμένες ενέργειες. Εμείς ως χώρα θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική σε αυτό το πράγμα, γιατί καταλαβαίνετε, είναι ανούσιο η μία χώρα να παίρνει διαφορετικά μέτρα από τη στιγμή που υπάρχει ελεύθερη κινητικότητα μέσα στην Ευρώπη.

Η χώρα μας βρίσκεται σε μία διαφορετική κατάσταση γιατί δεν έχει την είσοδο Κινέζων ή της απευθείας πτήσεις που έχουν άλλες χώρες και το αντιμετωπίζουνε, αλλά οπωσδήποτε μέσα στο επόμενο δεκαήμερο πρέπει να παρθούν οι κεντρικές αποφάσεις. Εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλουμε να είμαστε σε μία εγρήγορση χωρίς να έχουμε πισωγυρίσματα» δήλωσε στον ANT1.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments