Πολιτική

Σκέρτσος: Οι εκλογές θα γίνουν στο χρόνο που πρέπει

Σκέρτσος: Οι εκλογές θα γίνουν στο χρόνο που πρέπει

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Για το 2023 που τόνισε πως θα είναι η αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα (2/1) ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ενώ εστίασε στη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών

Για το 2023 που τόνισε πως θα είναι η αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα (2/1) ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ενώ εστίασε στη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών. «Είμαστε σε εκλογική χρονιά πλέον, έχουμε κλείσει έναν πετυχημένο, νομίζω, κύκλο κυβερνητικής θητείας, που έχει καταφέρει και έχει δώσει σημαντικά αποτελέσματα στη χώρα μας, στα εισοδήματα, τις επενδύσεις, την οικονομία. Αποτελέσματα που μας έχουν κάνει να ξεχωρίζουμε από την υπόλοιπη Ευρώπη, σε συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες, σε συνθήκες παγκόσμιων, ιστορικά πρωτοφανών κρίσεων. Αυτό το βλέπει ο κόσμος, νομίζω» είπε στο Mega.

Άλλωστε, συνέχισε, είναι «αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού πότε θα γίνουν οι εκλογές και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε. Οι εκλογές θα γίνουν στο χρόνο που πρέπει, ο πρωθυπουργός τα έχει σταθμίσει όλα, θα κάνει τις ανακοινώσεις στο χρόνο που πρέπει». Καθώς δε, η συνέντευξη έκλεισε με το θέμα που ξεκίνησε, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε: «Σας ορκίζομαι ότι δεν γνωρίζω την ημερομηνία των εκλογών».

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης των πολιτών υπογράμμισε «ο κατώτατος μισθός έχει ήδη αυξηθεί δύο φορές, θα αυξηθεί και τρίτη φορά φέτος λόγω της καλής πορείας της οικονομίας. Θα έχουμε ανακοινώσεις μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2023», ήταν το εισαγωγικό του σχόλιο στο θέμα. Η αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως εξήγησε, είναι «μια σύνθετη άσκηση, λαμβάνει υπ’ όψιν της την ανάπτυξη της οικονομίας, την πίεση του πληθωρισμού, φυσικά τις αντοχές των επιχειρήσεων. Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα έχουμε πολλές πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, συνεπώς μια υπερβολική αύξηση του κατώτατου μισθού μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα, αύξηση της ανεργίας δηλαδή».

Σε συνέχεια των διευκρινίσεων του πρωθυπουργού που αποσύνδεσε από τις εκλογές την απόφαση να ισχύσει ο νέος μισθός ένα μήνα νωρίτερα, και ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως «φέρνουμε λίγο πιο μπροστά τον κατώτατο μισθό γιατί ξεκινάει η τουριστική περίοδος τον Απρίλιο». Θύμισε δε, πως «και πέρυσι είχε έλθει νωρίτερα, τον Μάιο. Δεν έχει να κάνει με τις εκλογές». Ενώ ζήτησε να «μην τα βάζουμε όλα σε μια λογική εκλογικών σκοπιμοτήτων. Ο κόσμος πιέζεται πάρα πολύ, χρειάζεται ενίσχυση το εισόδημα, και ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να στηρίξουμε τα εισοδήματα, θα το κάνουμε».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια ειδικότερα, παρατήρησε πως είναι ένα «διεθνές φαινόμενο, η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή είναι σε καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ο πληθωρισμός μειώνεται ταχύτερα στην Ελλάδα -και σε αυτό έχουν συντελέσει πολύ και τα μέτρα που έχουμε λάβει. Μέτρα τόσο ενίσχυσης του εισοδήματος, όσο, όμως, και τόνωσης του ανταγωνισμού. Το “καλάθι του νοικοκυριού”, το οποίο υποστηρίζει το Υπουργείο Ανάπτυξης, έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα, έχει οδηγήσει, σε σχεδόν δύο μήνες που λειτουργεί, σε ελάφρυνση 65 – 70 ευρώ το μήνα. Επιπλέον, θα δώσουμε το κουπόνι για το σούπερ μάρκετ. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων που έχουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments