Πολιτική

Έκτακτη συνεδρίαση στο Μαξίμου

Έκτακτη συνεδρίαση στο Μαξίμου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σε έκτακτη σύσκεψη καλεί ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη σήμερα το μεσημέρι

Σε έκτακτη σύσκεψη καλεί ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη σήμερα το μεσημέρι, στις 12μμ. Η συνάντηση γίνεται στον απόηχο των αντιδράσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στην πολιτική που ακολουθεί η Κίνα αναφορικά με την Covid – 19.

Πιο ειδικά, ο Μάικλ Ράιαν,  αρμόδιος για τη διαχείριση υγειονομικών κρίσεων στον ΠΟΥ, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως «οι τρέχοντες αριθμοί που δημοσιεύονται από την Κίνα δεν αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές επιπτώσεις της νόσου σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες, τις εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας και κυρίως σε ό,τι αφορά τους θανάτους».

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς «Εξακολουθούμε να ζητάμε από την Κίνα πιο γρήγορα, πιο τακτικά και πιο αξιόπιστα στοιχεία για τις νοσηλείες και τους θανάτους, καθώς και μια πιο ολοκληρωμένη και σε πραγματικό χρόνο αλληλούχιση του ιού. Με μια τόσο αυξημένη κυκλοφορία (του κορονοϊού) στην Κίνα και απουσία ολοκληρωμένων δεδομένων (…) είναι εντελώς κατανοητό ότι κάποιες χώρες λαμβάνουν μέτρα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν δήλωσε για του Κινέζους αρμοδίους πως «είναι πολύ ευαίσθητοι (…) όταν λέμε ότι δεν έχουν υπάρξει και τόσο ειλικρινείς»

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας δηλώνει πλέον ότι ανησυχεί για την εμφάνιση μιας νέας υποπαραλλαγής του κορωνοϊού που συνδέεται με έναν αυξανόμενο αριθμό νοσηλειών στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο παρακολουθούσε την τοποθεσία από κοντά.

Καθώς ο κόσμος στρέφει την προσοχή του στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην Κίνα, οι ειδικοί στις μολυσματικές ασθένειες ανησυχούν επίσης για την εμφάνιση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron XBB.1.5, η οποία ευθύνεται για περισσότερο από το 40% των περιπτώσεων μόλυνσης στην των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

«Ας ελπίσουμε ότι θα ξεπεράσουμε τον χειμώνα προτού μια τέτοια παραλλαγή μπορεί να εξαπλωθεί ανάμεσά μας», έγραψε ο υπουργός Καρλ Λάουτερμπαχ στο Twitter χθες βράδυ.

«Παρακολουθούμε εάν και σε ποιο βαθμό το XBB.1.5 εξαπλώνεται στη Γερμανία».

Σημειώνουμε ότι επτά από τις δέκα πολιτείες των ΗΠΑ με αυξανόμενες λοιμώξεις και νοσηλεία βρίσκονται στα βορειοανατολικά, όπου υπάρχουν υψηλότεροι αριθμοί κρουσμάτων XBB, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters ο Μάικλ Όστερχολμ, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments