Πολιτική

Κεραμέως: Έως πέντε απουσίες για τη γρίπη

Κεραμέως: Έως πέντε απουσίες για τη γρίπη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Να καταχωρoύνται, χωρίς όμως να προσμετρώνται, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται στη γρίπη προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Να καταχωρoύνται, χωρίς όμως να προσμετρώνται, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται στη γρίπη προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μίλησε στο Mega για όλα τα καίρια ζητήματα στον τομέα της παιδείας, ξεκινώντας από το θέμα των απουσιών. «Λαμβάνουμε υπόψιν την εποχική γρίπη, δίνουμε ένα διάστημα που μας υπέδειξε το υπουργείο Υγείας από το Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο, άρα φροντίζουμε να μην υπάρχει αυτή η αγωνία των μαθητών, γιατί υπάρχουν πολλοί που μπορεί να νοσήσουν ή έχουν ήδη νοσήσει από την εποχική γρίπη» ανέφερε η υπουργός.

Επισήμανε πως και για τη νόσηση με κορωνοϊό επίσης δεν θα καταγράφονται οι απουσίες. Όσον αφορά τη νόσηση με γρίπη, η υπουργός υπογράμμισε πως είναι απαραίτητη η προσκόμιση βεβαίωσης γιατρού, όπου θα αναγράφονται και οι μέρες που ο μαθητής ήταν άρρωστος.

Φοιτητικό επίδομα

Για το φοιτητικό επίδομα, η κα Κεραμέως δήλωσε πως έχει δοθεί από το υπουργείο. «Για πολλά χρόνια το φοιτητικό επίδομα ήταν 1.000 ευρώ, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού το επίδομα έφτασε τα 1.500 για κάθε δικαιούχο και 2.000 εάν ο φοιτητής επιλέξει να συγκατοικήσει» σημείωσε.

«Σε κάποιες περιοχές της χώρας, στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, το όριο το εισοδηματικό για να είσαι δικαιούχος του επιδόματος είναι ευρύτερο, αντί για 30.000 ευρώ που είναι στην υπόλοιπη χώρα, είναι 40.000 ευρώ. Αυτό το κάνουμε για να δώσουμε περισσότερα κίνητρα στα παιδιά, να φοιτήσουν στα τρία αυτά ακριτικά πανεπιστήμια» προσέθεσε η υπουργός.

Πανελλαδικές εξετάσεις

Σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις ανέφερε πως είναι προγραμματισμένες για την 1η Ιουνίου και στην περίπτωση που η πρώτη εκλογική αναμέτρηση πριν τις πανελλαδικές, είναι όλα έτοιμα για να κυλήσουν οι εξετάσεις κανονικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments