Ελλάδα

Πισπιρίγκου: Δεν έγινε δεκτό το αίτημα για αναβολή – Ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης

Πισπιρίγκου: Δεν έγινε δεκτό το αίτημα για αναβολή – Ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης σε χρόνο μετά τον Απρίλιο.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης σε χρόνο μετά τον Απρίλιο. Η διαδικασία ξεκινά κανονικά με την κλήρωση των ενόρκων. «Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο» ανακοίνωσε η πρόεδρος ως σκεπτικό της απόρριψης της αναβολής υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση.

Η Ρ. Πισπιρίγκου οδηγήθηκε στο εδώλιο στις 9:40 από πάνοπλους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας μεταγωγών. Πριν καθίσει στη θέση της κατηγορούμενης κοίταξε προς τα έδρανα του ακροατηρίου αναζητώντας με το βλέμμα της τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος είχε προσέλθει από νωρίς στο δικαστήριο και κάθισε στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου. Λίγο μετά τις 9 έφτασαν στο δικαστήριο οι συγγενείς της κατηγορουμένης, η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της.

Η έδρα αποτελείται από τρεις γυναίκες τακτικούς δικαστές και μία γυναίκα εισαγγελέα.

Την Τετάρτη ξεκινά η δίκη

Διεκόπη πριν από λίγο, για τις 11 Ιανουαρίου, η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας.

Μάλιστα την ημέρα εκείνη, η δίκη της 34χρονης κατηγορούμενης μητέρας θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι καθώς στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας έχει κληθεί σε απολογία από την 35η ανακρίτρια για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Μαλένας και Ίριδας. Πρώτος μάρτυρας αναμένεται να καταθέσει ο Μ. Δασκαλάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments