Πολιτική

Μητσοτάκης: Ούτε βήμα πίσω στην προστασία των Ακριτών μας

Μητσοτάκης: Ούτε βήμα πίσω στην προστασία των Ακριτών μας

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Ούτε βήμα πίσω δεν είναι διατεθειμένη να κάνει η κυβέρνηση στην προστασία και την ασφάλεια των Ακριτών της χώρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κομοτηνή, όπου περιοδεύει.

Ούτε βήμα πίσω δεν είναι διατεθειμένη να κάνει η κυβέρνηση στην προστασία και την ασφάλεια των Ακριτών της χώρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κομοτηνή, όπου περιοδεύει. Τα επίσημα στοιχεία, τα οποία δημοσιοποίησε σήμερα η Frontex, επιβεβαιώνουν τον πρωθυπουργικό ισχυρισμό.

«Στην προστασία των συνόρων και στην ασφάλεια των ακριτών μας δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στην Κομοτηνή όπου παρουσιάστηκε το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον φράχτη του Έβρου και τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά σταθερά στην πραγματοποίησή του, στηριζόμενη στις δικές της οικονομικές δυνάμεις. Ο πρωθυπουργός έγινε δέκτης παρατεταμένων χειροκροτημάτων όταν δήλωσε πως «ο φράχτης, ο οποίος ήδη κατασκευάστηκε ένα κομμάτι του, θα συνεχίσει να κατασκευάζεται και θα ολοκληρωθεί. Με εθνικούς πόρους, αν αυτό είναι απαραίτητο. Δυστυχώς η Ευρώπη -άλλος ένας μικρός ευρωπαϊκός παραλογισμός- δεν τον χρηματοδοτεί, δεν πειράζει, θα τον φτιάξουμε μόνοι μας. Έχει η οικονομία μας τη δυνατότητα να μας επιτρέπει να επενδύουμε στην ασφάλεια και στην άμυνα της χώρας».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση προτιμά να παράγει συγκεκριμένο έργο και δεν ενδιαφέρεται να κάνει «επικοινωνία για χάρη τη επικοινωνίας». Η κυβέρνηση λογοδοτεί στους πολίτες για το έργο της στο τέλος της τετραετίας. «Είμαστε εδώ για να λύνουμε τα δικά σας προβλήματα, πρώτα και πάνω από όλα. Και σε εσάς λογοδοτούμε. Και όταν θα έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών, στο τέλος της τετραετίας, θα μπορούμε να σας κοιτάξουμε στα μάτια και να σας πούμε με ειλικρίνεια ότι αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε ήμασταν συνεπείς και τα πράξαμε. Αλλά έχουμε πολλά περισσότερα ακόμα να κάνουμε στο μέλλον. Και για να μπορέσουμε να γεφυρώσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια από ψέματα και από υποσχέσεις που δεν έγιναν ποτέ πράξεις, πρέπει να αφήνουμε το έργο μας να μιλάει. Το έργο μας είναι πολύ και σημαντικό και στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εμείς ήμασταν η κυβέρνηση που έλυσε το θέμα του 12%, το ξέρετε καλά. Από τα μεγάλα μέχρι τα μικρά το έργο το οποίο έχουμε εκτελέσει είναι σημαντικό και θέλουμε να μιλάει το έργο μας. Δεν μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια, δεν μας αρέσει η επικοινωνία για χάρη της επικοινωνίας. Και να θυμάστε κάτι: αυτοί οι οποίοι έχουν έργο και μπορούν να μιλούν για το πώς οραματίζονται, όχι θεωρητικά, αυτό δεν είναι ένα θεωρητικό ευχολόγιο, αυτό είναι ένα συγκροτημένο σχέδιο, και μπορούν να μιλάνε πειστικά για την Ελλάδα του μέλλοντος, θα συγκρουστούν με αυτούς οι οποίοι θα μηδενίζουν, θα σκανδαλολογούν, θα πολώνουν. Είμαι σίγουρος όμως, ότι η κοινωνία θα τους αφήσει τελικά πίσω και θα εμπιστευτούν και πάλι την παράταξή μας, τη Νέα Δημοκρατία, ως μία μεγάλη δύναμη προοδευτικής ανατροπής, η οποία έχει και το σθένος και το θάρρος, αλλά και τις γνώσεις πια για να μπορέσει να οδηγήσει, όχι μόνο τη δικιά σας περιφέρεια, αλλά και την Ελλάδα, στη θέση που πραγματικά της αξίζει».

Frontex: Άνοδος της παράτυπης μετανάστευσης στην Ε.Ε. το 2022

 Την ίδια στιγμή, οι ανακοινώσεις του Frontex για την παράτυπη μετανάστευση ως προς τη χρονιά που έφυγε επιβεβαιώνουν την πρωθυπουργική μέριμνα και την κυβερνητική εγρήγορση.

Ο όγκος των παράτυπων μεταναστών αυξήθηκε κατά 64% σε σχέση με το 2021. Ο διάδρομος της Κεντρικής Μεσογείου και ο δρόμος των Δυτικών Βαλκανίων, στα βόρεια και στα βορειοδυτικά σύνορά μας, είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένοι από παράτυπους μετανάστες, ιδίως Σύριους, Αφγανούς και Τυνήσιους.

Πιο συγκεκριμένα, Σύριοι, Αφγανοί και Τυνήσιοι μαζί αντιπροσώπευαν το 47% των παράτυπων εισόδων το 2022.

Τουλάχιστον 330.000 παράτυπες εισόδους καταγράφηκαν το 2022. Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε το 2022 κατά 64% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2016, ανακοίνωσε αυτή την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Παρακολούθησης Συνόρων, Frontex.Το 45% των παράτυπων εισόδων καταγράφηκε στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο αριθμός των προσβεβλημένων Σύριων υπηκόων σχεδόν διπλασιάστηκε σε 94.000. «Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με απότομη αύξηση στον αριθμό των παράτυπων εισόδων», ανέφερε η Frontex σε δήλωση, προσθέτοντας ότι Σύροι, Αφγανοί και Τυνήσιοι αντιπροσώπευαν μαζί το 47% των παράτυπων εισόδων το 2022.

Στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων καταγράφηκαν 145.600 διελεύσεις, σημειώνοντας αύξηση 136% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η διαδρομή της Κεντρικής Μεσογείου, η δεύτερη πιο πολυσύχναστη, είδε τον αριθμό των διελεύσεων να ξεπερνά τις 100.000, σημειώνοντας αύξηση άνω του 50%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments