Πολιτική

Μητσοτάκης: Το όραμά μου για μια δυναμική Θράκη

Μητσοτάκης: Το όραμά μου για μια δυναμική Θράκη

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Η πρωθυπουργική επίσκεψη είναι μέρος της διήμερης περιοδείας στη Θράκη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.

Το όραμά του για μια Θράκη δυναμική και αναπτυσσόμενη παρουσιάζει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στην Ξάνθη. Η πρωθυπουργική επίσκεψη είναι μέρος της διήμερης περιοδείας στη Θράκη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.

Ο πρωθυπουργός έγινε  δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής. Οι κάτοικοι της Ξάνθης συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου υποδέχθηκαν τον κ. Κ. Μητσοτάκη.

«Ήρθα να παρουσιάσω το αναπτυξιακό μου όραμα για τη Θράκη σταυροδρόμι των πολιτισμών, μία Θράκη δυναμική, αναπτυσσόμενη, που δημιουργεί νέες δουλειές και ευκαιρίες προκοπής για σας, τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας», τόνισε ο  πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θυμήθηκε και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον πατέρα του, ο οποίος έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία για την περιοχή, «ένας πολιτικός που έχει ταυτίσει τη διαδρομή του με την Θράκη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές ο κ,. Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως  αισθάνεται ικανοποιημένος και τούτο, γιατί, «παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ως χώρα μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι αυτά τα οποία υποσχεθήκαμε τα κάναμε».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στον ρόλο που πρέπει να έχει το κράτος απέναντι στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα, την οποία πρέπει να υπηρετεί και να προάγει. «Το κράτος πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη και του επιχειρηματία. Νομίζω ότι ακριβώς αυτή η αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας βοήθησε πολύ στο να είναι η Ελλάδα σήμερα πρωταγωνίστρια -από εκεί που ήταν ουραγός- στην προσέλκυση ξένων και εγχώριων ταυτόχρονα επενδύσεων», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σε συζήτηση που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Δημήτρη Λυμπεράκη, τον Γενικό Διευθυντή Γιώργο Ζωγραφάκη και τον Διευθυντή του Αεροδρομίου Κωνσταντίνος Βούζιο, οι οποίοι επισήμαναν τη μέριμνα και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για την επένδυση η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

«Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι να δούμε κι άλλα ζητήματα -με απασχολούν κι εμένα- που έχουν να κάνουν με την περαιτέρω αξιοποίηση των μικρών περιφερειακών μας αεροδρομίων. Νομίζω ότι μπορούν να ανοιχτούν καινούργιες προοπτικές, πέρα και πάνω από την κλασική δουλειά σας, της εκπαίδευσης», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments