Διεθνή

“Πυρά” Ρωσίας κατά Βρετανίας: Η αποστολή αρμάτων στην Ουκρανία θα χειροτερέψει την κατάσταση

“Πυρά” Ρωσίας κατά Βρετανίας: Η αποστολή αρμάτων στην Ουκρανία θα χειροτερέψει την κατάσταση

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Ξεκάθαρο μήνυμα προς το Λονδίνο και κατ' επέκταση προς την Ουκρανία απέστειλε η Ρωσία, αντιδρώντας στην αποστολή βρετανικών αρμάτων μάχης.

Ξεκάθαρο μήνυμα προς το Λονδίνο και κατ’ επέκταση προς την Ουκρανία απέστειλε η Ρωσία, αντιδρώντας στην αποστολή βρετανικών αρμάτων μάχης. Η ρωσική πρεσβεία επισήμανε, πως η αποστολή Challengers 2 στην Ουκρανία, απλώς θα «εντείνει» τις μάχες και είναι απίθανο να αντιστρέψει την κατάσταση στο μέτωπο.

«Η αποστολή αρμάτων μάχης δεν θα επιταχύνει σε καμία περίπτωση το τέλος των στρατιωτικών εχθροπραξιών, αλλά το μόνο που θα κάνει είναι να τις εντείνει, προκαλώντας περαιτέρω απώλειες. Είναι απίθανο αυτά τα άρματα μάχης να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό να ανατρέψει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Ντάουνιγκ Στριτ, αναφέρει πως ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ , έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, εξέφρασε την επιδίωξη της Βρετανίας να στείλει άρματα μάχης Challenge 2 του βρετανικού στρατού στην Ουκρανία μαζί με πρόσθετη υποστήριξη πυροβολικού.

«Ο πρωθυπουργός σκιαγράφησε την επιδίωξη του Ηνωμένου Βασιλείου να εντείνει την υποστήριξή μας στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων μέσω της παροχής αρμάτων μάχης Challenger 2 και πρόσθετων συστημάτων πυροβολικού».

Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση είχε επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

«Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος Ζελένσκι καλωσόρισαν άλλες διεθνείς δεσμεύσεις σε αυτό το πνεύμα, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς της Πολωνίας να παράσχει μια ίλη αρμάτων μάχης Leopard.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ίδιος και ολόκληρη η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα εργαστούν εντατικά με τους διεθνείς εταίρους για να παράσχουν γρήγορα το είδος της υποστήριξης που θα επιτρέψει στην Ουκρανία να προωθήσει την πλεονεκτική της θέση, να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και να εξασφαλίσει μια διαρκή ειρήνη» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments