Διεθνή

Ρωσική δολοφονική επίθεση στο Ντνίπρο

Ρωσική δολοφονική επίθεση στο Ντνίπρο

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν σε ρωσική επίθεση σε πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο, στην ανατολική Ουκρανία

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν σε ρωσική επίθεση σε πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τις τοπικές αρχές.

Ο πρόεδρος Β. Ζελένσκι παρενέβη και έκανε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Αιωνία η μνήμη σε όλους όσους τις ζωές αφαίρεσε η ρωσική τρομοκρατία! Ο κόσμος πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «ο καθαρισμός των συντριμμιών στο Ντίνμπρο συνεχίζεται».

«Υπάρχουν ήδη 5 νεκροί, 27 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται, εκ των οποίων 6 είναι παιδιά», ανακοίνωσε από την πλευρά του ο κυβερνήτης του Ντνίπρο, Βαλεντίν Ρεζνίτσενκο, μέσω μηνυμάτων του στο Telegram, όπου δημοσίευσε τη φωτογραφία ενός κτιρίου ρημαγμένου από τα ρωσικά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Το από αέρος χτύπημα ήταν πολύ δυνατό και έφτασε μέχρι την είσοδο ενός κτιρίου ύψους εννέα ορόφων.

«Η Μόσχα αποδεικνύει ότι ο κυνισμός της δεν έχει όρια», δήλωσε ο προεδρικός σύμβουλος Μιχαΐλο Ποντόλιακ: «Η Ρωσία πρέπει να αποβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τώρα!».

Η ουκρανική πλευρά δεν παραμένει, εντούτοις, αδρανής και το δυτικό μπλοκ δυνάμεων προσφέρει πρόσθετη αρωγή στο Κίεβο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ επιβεβαίωσε την αποστολή Challenger 2 στην Ουκρανία, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό. Τα Challenger 2 είναι τα πιο προωθημένα άρματα μάχης που έχει στη διάθεσή του το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ρίσι Σούνακ υπογράμμισε «την προθυμία του Ηνωμένου Βασιλείου να εντείνει την υποστήριξή του προς την Ουκρανία», διευκρινίζοντας ότι πρέπει επίσης να σταλεί πρόσθετη υποστήριξη πυροβολικού στα ουκρανικά στρατεύματα.

Το Challenger 2 είναι το κύριο τανκ του βρετανικού στρατού. Αρχικά σχεδιασμένο για να αντιμετωπίσει ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα, τέθηκε σε λειτουργία το 1998 και χρησιμοποιήθηκε κυρίως κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ από το 2003. Ικανό να ξεπεράσει τα 50 km/h, μπορεί να περιέχει έως και 4 στρατιώτες και φέρει ένα πυροβόλο των 120 mm και δύο 7.2 πολυβόλα χιλ.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής πριν από σχεδόν ένα χρόνο, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι του Κιέβου έχουν ήδη παραδώσει σχεδόν 300 εκσυγχρονισμένα σοβιετικά άρματα μάχης, αλλά ποτέ δεν έχουν κατασκευαστεί από τη Δύση βαριά άρματα μάχης, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της Ουκρανίας. Η βρετανική ανακοίνωση έρχεται μετά την ανακοίνωση της Πολωνίας ότι ήταν έτοιμη την Τετάρτη να παραδώσει 14 βαριά άρματα μάχης Leopard 2, ένα γερμανικό μοντέλο αρμάτων μάχης που θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά στον κόσμο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία, η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν υποσχεθεί να στείλουν τεθωρακισμένα οχήματα που θα μετέφεραν άρματα μάχης πεζικού ή αναγνώρισης – 40 γερμανικά Marder, 50 αμερικανικά Bradley και γαλλικά AMX-10 RC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments