Πολιτική

Rass: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ με 6,1% – Δυνατό πολιτικό χαρτί ο Μητσοτάκης

Rass: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ με 6,1% – Δυνατό πολιτικό χαρτί ο Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σαφές προβάδισμα για την Νέα Δημοκρατία, επτακομματική Βουλή και ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά για το πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Rass

Σαφές προβάδισμα για την Νέα Δημοκρατία, επτακομματική Βουλή και ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά για το πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Rass, η οποία παρουσιάσθηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Action 24.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία είναι κερδισμένη με  το υψηλό ποσοστό που καταγράφει και σε αυτήν την μέτρηση. Πολύ υψηλά είναι η δημοτικότητα που συγκεντρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ και της κυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, «δυνατό» πολιτικό χαρτί της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η άνοδος των ποσοστών του ΜέΡΑ25, που εισέρχεται στην Βουλή, και το Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, η δημοσκόπηση εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 30,8%, τον ΣΥΡΙΖΑ 24,7%, το ΠΑΣΟΚ 13,9%, το ΚΚΕ 6,1, την Ελληνική λύση 3,3% και το ΜέΡΑ25 3,1%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 20,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα, ο Μητσοτάκης συγκεντρώνει 48,9% και ο Αλέξης Τσίπρας 28,4%.

Στην παράσταση νίκης, που αποτυπώνει τον «αέρα νίκης», στο ερώτημα «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έρθει πρώτο;», το 78,6% απάντησε η Νέα Δημοκρατία, το 14,3% ο ΣΥΡΙΖΑ, το 4,8% Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ και 2,3% Άλλο.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 20,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό που αγγίζει το 50%.

Ακόμη, το 47,7% δηλώνει πως η οικονομική κατάστασή του είναι μέτρια, δηλαδή φτάνει μόνο για τα αναγκαία ενώ το 15,5% αναφέρει πως η οικονομική του κατάσταση είναι κακή. Αντίθετα, το 29,7% των ερωτώμενων απάντησαν πως έχουν καλή οικονομική κατάσταση, ενώ το 5,9% πολύ καλή. Για το καλάθι του νοικοκυριού, σχεδόν το 70% των ερωτώμενων απάντησε πως δεν έχει αποδώσει.

Στο απευκταίο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία δηλώνουν πως αισθάνονται πιο ασφαλείς με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 51,7%, σε σχέση μόλις με το 11,9% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments