Διεθνή

ΗΠΑ: Φόβοι για πόλεμο με την Κίνα το 2025- Γιατί προειδοποιεί Αμερικανός πτέραρχος

ΗΠΑ: Φόβοι για πόλεμο με την Κίνα το 2025- Γιατί προειδοποιεί Αμερικανός πτέραρχος

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αμερικανός πτέραρχος προειδοποιεί ότι- κατά την εκτίμησή του- υπάρχει υψηλός κίνδυνος να εμπλακούν οι ΗΠΑ σε πόλεμο με την Κίνα το 2025, πιθανότατα για την Ταϊβάν και καλεί τους στρατιωτικούς να είναι έτοιμοι για να δώσουν μάχη.

«Ελπίζω πως κάνω λάθος. Το ένστικτό μου μού λέει ότι θα πολεμήσουμε το 2025», γράφει ο Μάικλ Μίνιχαν, πτέραρχος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, σε εσωτερικό υπόμνημα. Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του εγγράφου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Σι Τζινπίνγκ θα διαθέτει «την ομάδα, το κίνητρο και την ευκαιρία» το 2025, εκτιμά ο Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός και προβλέπει ότι οι εκλογές που θα διεξαχθούν το 2024 στη νήσο θα δώσουν στον Κινέζο πρόεδρο «λόγο» να αναλάβει δράση. Παράλληλα, σημειώνει πως οι εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ θα προσφέρουν στο Πεκίνο μια Αμερική με «αποσπασμένη προσοχή».

Ο Μίνιχαν καλεί τους στρατιωτικούς να εκπαιδευτούν για μάχη, μεταξύ άλλων στη σκοποβολή. «Σημαδέψτε στο κεφάλι», αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του.

Τον περασμένο Αύγουστο η Κίνα πραγματοποίησε ευρεία στρατιωτική άσκηση γύρω από την Ταϊβάν, προχωρώντας σε πρωτοφανή επίδειξη δύναμης, ως αντίποινα για την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στη νήσο.

Το Πεκίνο θεωρεί κομμάτι της Κίνας την Ταϊβάν και βλέπει με ολοένα μεγαλύτερη δυσαρέσκεια τη σύσφιξη των σχέσεων της νήσου με την Ουάσινγκτον, η οποία εδώ και δεκαετίες της προσφέρει στρατιωτική βοήθεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments