Διεθνή

Ουκρανία: Το Μπαχμούτ στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων

Ουκρανία: Το Μπαχμούτ στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων
Η πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας συνεχίζει να είναι μια από τις βασικές περιοχές που προσπαθούν να καταλάβουν οι ρωσικές δυνάμεις

Η πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας συνεχίζει να είναι μια από τις βασικές περιοχές που προσπαθούν να καταλάβουν οι ρωσικές δυνάμεις και «γίνονται τα πάντα» για να αποτραπεί η παρεμπόδιση των ρωσικών δυνάμεων επισήμανε σε συνέντευξη τύπου ο Σερχίι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος της ανατολικής ομάδας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην ουκρανική τηλεόραση την Τρίτη.

«Η Μπαχμούτ συνεχίζει να είναι μία από τις κύριες κατευθύνσεις στις επιθέσεις του εχθρού – έχουν χτυπήσει τις θέσεις μας εκεί με πυροβόλα 197 φορές και έγιναν 42 μάχες. Ο εχθρός είχε σημαντικές απώλειες σε στρατιώτες  τις τελευταίες 24 ώρες: 277 εχθροί σκοτώθηκαν, 258 τραυματίστηκαν από διάφορους βαθμούς», είπε ο Τσερεβάτι.

Όταν ρωτήθηκε εάν οι Ρώσοι κατάφεραν να κόψουν την κύρια αρτηρία όπου πραγματοποιούνται οι μεταφορές τροφίμων, στρατιωτών και εξοπλισμού προς το Μπαχμούτ, ο Τσερεβάτι απάντησε «όχι ακόμη».

«Δεν τα κατάφεραν και γίνονται τα πάντα για να μην τους επιτρέψουν να εμποδίσουν τις κινήσεις των μονάδων μας. Όλα τα απαραίτητα πυρομαχικά, εξοπλισμός, τρόφιμα οτιδήποτε άλλο χρειάζονται οι δυνάμεις μας παρέχονται στον Μπαχμούτ», είπε.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει αναφορές για ρωσική επίθεση βόρεια του Μπαχμούτ προς την κατεύθυνση του Λάιμαν, ο Τσερεβάτι είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «κάνουν αντεπίθεση προς αυτή την κατεύθυνση κατά διαστήματα» και ότι «δεν μπορεί να πει αν πρόκειται για μεγάλη επιθετική επιχείρηση».

Επίσης, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν το Ντονέτσκ, τη Λουχάνσκ και το Χάρκοβο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments