Πολιτική

Μητσοτάκης από Ιαπωνία: Ο «χρησμός» για την ημερομηνία των εκλογών

Μητσοτάκης από Ιαπωνία: Ο «χρησμός» για την ημερομηνία των εκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Ο «χρησμός» για την ημερομηνία των εκλογών

«Κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα». Με τη σιβυλλική αυτή δήλωση απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο Τόκιο, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Ιαπωνία. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του για την ακριβή ημερομηνία που προκηρυχθούν οι εκλογές. Συνεργάτες τους πάντως σχολίαζαν ότι βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα του προεκλογικού Μαραθωνίου, κάνοντας λογοπαίγνιο με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στον Μαραθώνα λίγες ώρες μετά την επιστροφή του στην Αθήνα.

Οι ίδιοι συνεργάτες σημείωναν ότι η επίσκεψη στην Ιαπωνία είναι το τελευταίο μεγάλο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό πριν από τις κάλπες. Αντιθέτως πρόσθεταν θα κάνει τις επόμενες βδομάδες πολλές (προεκλογικές) περιοδείες εντός της χώρας σύμφωνα με το protothema.gr.

Μητσοτάκης σε Ιάπωνες επιχειρηματίες: Δέσμευσή μας να κάνουμε εύκολη την δραστηριότητα κάθε επενδυτή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε στην Ελληνο-Ιαπωνική Επιχειρηματική Ημερίδα που διοργανώθηκε στα γραφεία του ιαπωνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου JETRO στο Τόκιο, με τη συμμετοχή του Enterprise Greece. Στη διάρκεια της εκδήλωσης υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του Enterprise Greece και του JETRO.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που έχουμε στη διάθεσή μας για να φέρουμε σε επαφή ιαπωνικές και ελληνικές εταιρείες, με σκοπό να διερευνήσουμε αμοιβαία επωφελείς ευκαιρίες. Διοργανώσαμε αυτό το ταξίδι στην Ιαπωνία πρωτίστως λόγω της σημασίας που αποδίδουμε στην ενίσχυση των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων. Όπως επεσήμανε η Βίκυ (Λοΐζου), η ιστορία της Ελλάδας είναι πολύ συναρπαστική, η ιστορία μιας χώρας που πετυχαίνει μία εντυπωσιακή αλλαγή σελίδας.

Αν κοιτάξετε πού βρισκόταν η Ελλάδα πριν από πέντε ή δέκα χρόνια, θα ήταν δύσκολο να φανταστείτε ότι σήμερα η Ελλάδα θα ήταν μία από τις πρώτες χώρες σε ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, μία από τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τόσο της πράσινης όσο και της ψηφιακής μετάβασης. Ωστόσο, αυτό συνέβη. Και συνέβη επειδή είναι σταθερή η δέσμευσή μας να αλλάξουμε τον «ιστό» της ελληνικής οικονομίας, να την κάνουμε πιο εξωστρεφή, πιο ανοιχτή στον κόσμο, να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά και να καταστήσουμε τη χώρα ελκυστικό προορισμό για άμεσες ξένες επενδύσεις.
Και πιστεύω ότι σήμερα υπάρχουν πολλοί πειστικοί λόγοι για τους οποίους μια ιαπωνική εταιρεία θα σκεφτόταν να επενδύσει στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η μοναδική γεωγραφική μας θέση στο «σταυροδρόμι» τριών ηπείρων. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι προσφέρουμε πρόσβαση στη μεγαλύτερη ενιαία αγορά του κόσμου. Σχετίζεται επίσης με το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας είναι βαθιά προσηλωμένη στο να κάνει τη ζωή και την επιχειρηματική δραστηριότητα κάθε ξένου επενδυτή στην Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο εύκολη και απρόσκοπτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments