Ελλάδα

Μήνυση Θεοδωρικάκου κατά του απόστρατου αστυνομικού για την υπόθεση του γιου του [vid]

Μήνυση Θεοδωρικάκου κατά του απόστρατου αστυνομικού για την υπόθεση του γιου του [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναμένεται να βρεθεί στις 11 το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναμένεται να βρεθεί στις 11 το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να καταθέσει μήνυση στον απόστρατο αστυνομικό που κατήγγειλε «κουκούλωμα» σε υπόθεση του γιου του. «Φεύγοντας από εδώ, θα πάω στο υπουργείο και στις 11 πάω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον απόστρατο αξιωματικό για τη συκοφαντία του» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε, κατά του αστυνομικού θα στραφεί και ο ίδιος ο γιος του. «Μοναδικό του έγκλημα ότι είναι παιδί μου» ανέφερε ο υπουργός.Υπενθυμίζεται ότι ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με δημοσίευμα του Documento, κατήγγειλε παρέμβαση του πρώην αρχηγού της Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη προκειμένου να «θαφτεί» υπόθεση ναρκωτικών στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο γιος του υπουργού. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε, από την πρώτη στιγμή, ψέματα, συκοφαντίες και ακραία ανηθικότητα τα όσα είπε ο αστυνομικός.

«Θα το φτάσω μέχρι τέλους», επισήμανε σήμερα ο κ.Θεοδωρικάκος.

Ο ανώτατος αξιωματικός, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατέθεσε τον Μάιο του 2022 στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ., καταγγέλλοντας ότι ο πρώην αρχηγός παρενέβη με απειλητικό και πιεστικό τρόπο προκειμένου να μη σχηματιστεί δικογραφία, αλλά και να αφεθούν ελεύθερα τρία νεαρά άτομα που είχαν συλληφθεί με μικροποσότητα ναρκωτικών. Ο λόγος για τον οποίο κατέθεσε στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. είναι, όπως υποστήριξε, επειδή δέχεται, ακόμη, απειλές και εξέφρασε φόβους ακόμη και για την ίδια του τη ζωή.

Αναφορικά με το περιστατικό, ο αξιωματικός σημείωσε ότι, στις 21 Νοεμβρίου 2021, έλαβε τηλεφώνημα από τον τότε αρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι σε έλεγχο στο Μαρούσι εντοπίστηκαν τρεις νεαροί με 18 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών και τρεις τρίφτες. Ένας από αυτούς, μέλος της οικογένειας του Τάκη Θεοδωρικάκου, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς να «μιλήσουν με τον υπασπιστή του υπουργού».

Στη συνέχεια ο ανώτατος αξιωματικός κατήγγειλε ότι ο Μ. Καραμαλάκης απαίτησε να μη γίνει καμία προσαγωγή και να καταστραφεί η ποσότητα των ναρκωτικών.

«Κόψε το λαιμό σου και φώναξε τα παιδιά που εμπλέκονται στον έλεγχο και λύσε το θέμα τώρα γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος μέλους της οικογένειας του υπουργού» φέρεται να ανέφερε ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κατά την κατάθεση του αστυνομικού.

Στην κατάθεσή του, μάλιστα, ανέφερε ότι δέχθηκε απειλές περί αποχώρησής του από το Σώμα, ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Καραμαλάκης τον κάλεσε άλλες δύο φορές και συνέχισε να τον απειλεί. Οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments