Nέα της αγοράς

Τουρκία: Νησάκι με αρχαία ερείπια και βυζαντινή εκκλησία πωλείται ως χωράφι για 12 εκατ. δολάρια

Τουρκία: Νησάκι με αρχαία ερείπια και βυζαντινή εκκλησία πωλείται ως χωράφι για 12 εκατ. δολάρια

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η αγγελία πώλησης δημοσιεύτηκε σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα ακινήτων με τίτλο "Νησί προς πώληση στον υπέροχο κόλπο Γκιουντογάν".

Στις ακτές της Καρίας, βόρεια της Αλικαρνασού, στα ανοιχτά των περιοχών Τουρμπουκλού και Γκιουντογάν στη Μούγλα της Τουρκίας, υπάρχει ένα μικρό νησάκι, που οι Τούρκοι το αποκαλούν Λαγονήσι (Tavşan adası). Αυτό το νησί έχει τεθεί προς πώληση στο Διαδίκτυο για 220,2 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (11,8 εκατομμύρια δολάρια).

Η αγγελία πώλησης δημοσιεύτηκε σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα ακινήτων με τίτλο “Νησί προς πώληση στον υπέροχο κόλπο Γκιουντογάν”.

Κάποιοι επικοινώνησαν με τον ιδιοκτήτη για να αγοράσουν το νησί το οποίο τέθηκε προς πώληση στις 23 Ιανουαρίου, ενώ μαθεύτηκε ότι η χωροταξική κατάσταση του νησιού, το δηλώνει ως χωράφι!

Φυσικά η ιστορία δεν σταματά εκεί, καθώς στο νησάκι έχουν ανακαλυφθεί ερείπια που παραπέμπουν στην αρχαία Μύνδο. Με τις πρόσφατες ανασκαφές στο νησί αποκαλύφθηκαν αρχαίος δρόμος, αποθήκες και μερικές εκκλησίες, μεταξύ των οποίων μία Βυζαντινή.

Κάποτε την πόλη επισκέφτηκε ο κυνικός φιλόσοφος, Διογένης. Παρατηρώντας πόσο τεράστιες ήταν οι πύλες της πόλης σε σχέση με την ίδια την πόλη, είπε: “Ω άνδρες της Μύνδου, σας συμβουλεύω να κλείσετε τις πύλες, καθώς η πόλη μπορεί να δραπετεύσει από αυτές!”

Πέτρος Κράνιας/Capital.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments