Ελλάδα

Γιώργος Νταλάρας: Πίστευα πως το προεδρικό διάταγμα για τους καλλιτέχνες θα αποσυρθεί

Γιώργος Νταλάρας: Πίστευα πως το προεδρικό διάταγμα για τους καλλιτέχνες θα αποσυρθεί

Πηγή Φωτογραφίας: okmag.gr

Ο πολιτισμός πρέπει να στηρίζεται θεσμικά και να μην αποθεμελιώνεται, τόνισε ο τραγουδιστής με ανάρτησή του στο Facebook

Κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους οι καλλιτέχνες και οι σπουδαστές των δραματικών σχολών, σήμερα Τετάρτη (8/2) με τη νέα 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την τροπολογία που υποβαθμίζει, όπως λένε, τα πτυχία τους.

Την ίδια ώρα, με ανάρτησή του στο Facebook ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι είχε «αφελώς την ελπίδα πως το επίμαχο προεδρικό διάταγμα που αφορά τους καλλιτέχνες, τις σχολές και τα πτυχία τους, θα αποσυρθεί. Μετά την διαμαρτυρία που εκφράστηκε από όλους και με κάθε τρόπο».

Και πρόσθεσε: «Σήμερα, παραιτήθηκαν ομαδόν οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου της χώρας. Δεν είναι πια σαφές πως αυτή η αντίθεση δεν είναι αντιπολιτευτική αλλά καθολική κι εκφράζει την αγωνία των ανθρώπων που πλήττονται από μια απόφαση άδικη και προσβλητική; Ο πολιτισμός πρέπει να στηρίζεται θεσμικά και να μην αποθεμελιώνεται».

Αναλυτικά η ανάρτησή του

Είχα αφελώς την ελπίδα πως το επίμαχο προεδρικό διάταγμα που αφορά τους καλλιτέχνες, τις σχολές και τα πτυχία τους, θα αποσυρθεί. Μετά την διαμαρτυρία που εκφράστηκε από όλους και με κάθε τρόπο. Με συναισθηματισμό, με λογικά επιχειρήματα, με συνθήματα “απόφοιτοι λυκείου”, πορείες και καταλήψεις. Από τους ηθοποιούς, τους σπουδαστές, τους σκηνοθέτες, τους μουσικούς, τους κινηματογραφιστές. Από όλους όσους δουλεύουν στον χώρο του πολιτισμού.

Σήμερα, παραιτήθηκαν ομαδόν οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου της χώρας. Δεν είναι πια σαφές πως αυτή η αντίθεση δεν είναι αντιπολιτευτική αλλά καθολική κι εκφράζει την αγωνία των ανθρώπων που πλήττονται από μια απόφαση άδικη και προσβλητική;

Ο πολιτισμός πρέπει να στηρίζεται θεσμικά και να μην αποθεμελιώνεται. Αυτό το πολύ σοβαρό θέμα μπορεί να λυθεί μόνο με διάλογο, σοβαρότητα και δικαιοσύνη. Προς όφελος όλων!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments