Διεθνή

Ο Μπολσονάρο επιστρέφει στη Βραζιλία

Ο Μπολσονάρο επιστρέφει στη Βραζιλία

Πηγή Φωτογραφίας: aftodioikisi.gr/AP PHOTO

Ο Μπολσονάρο σκέπτεται να επιστρέψει στη Βραζιλία μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ανατρέποντας πλήρως τις πολιτικές προβλέψεις που τον ήθελαν να παραμένει στο εξωτερικό

Ο Μπολσονάρο σκέπτεται να επιστρέψει στη Βραζιλία μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ανατρέποντας πλήρως τις πολιτικές προβλέψεις που τον ήθελαν να παραμένει στο εξωτερικό, αφού στην πατρίδα του τον περιμένει πλήθος σοβαρών κατηγοριών.

Πιο ειδικά, ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο σκέπτεται πολύ σοβαρά να επιστρέψει στην πατρίδα του, όπου, όμως, είναι αντικείμενο πολλών δικαστικών ερευνών. Ο Μπολσονάρο, δήλωσε ότι σχεδιάζει να επιστρέψει στη Βραζιλία μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αφού βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερο από ένα μήνα.

Ο ακροδεξιός πολιτικός είχε πετάξει στη Φλόριντα δύο ημέρες προτού ορκιστεί νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, την περασμένη Πρωτοχρονιά, ο Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. «Δεν υπάρχει μέρος σαν το σπίτι μου. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Βραζιλία είναι μια φανταστική χώρα», ανέφερε ο Μπολσονάρο σε μια συγκέντρωση Βραζιλιάνων στη Μπόκα Ρατόν, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN αργά χθες βράδυ. «Θέλω να επιστρέψω στη Βραζιλία. Σκοπεύω να επιστρέψω στη Βραζιλία τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Χώρας.

Εντούτοις, στην πατρίδα του, στη Βραζιλία, ο Μπολσονάρο απασχολεί τις δικαστικές αρχές για σοβαρά αδικήματα.

Κατηγορείται κυρίως για υποκίνηση αντιδημοκρατικών διαδηλώσεων, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την εισβολή σε κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα. Μπραζίλια. Οι συνταγματικοί δικαστές έχουν ήδη σχηματίσει δικογραφία εναντίον του. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι βαρύτατες. Ουσιαστικά, ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για δημοκρατική απείθεια και για υποκίνηση κινήματος εναντίον των δημοκρατικών πολιτικών θεσμών της Χώρας. Πλέον, ο Μπολσονάρο δεν απολαμβάνει της ειδικής νομικής προστασίας, που απαιτεί οποιαδήποτε δίκη να διεξαχθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Αρχικά, ο πρώην πρόεδρος είχε εισέλθει στις ΗΠΑ με διπλωματική βίζα διάρκειας ενός μήνα, μαζί με μια ομάδα προεδρικών συμβούλων και τη σύζυγό του, οι οποίοι εγκατέλειψαν όλοι την Φλόριντα, τον περασμένο μήνα.

Πρόσφατα, οι δικηγόροι του πρώην προέδρου είχαν δηλώσει σε βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης ότι είχαν κάνει αίτηση για τουριστική βίζα για να παρατείνουν την παραμονή του Μπολσονάρου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρώην Βραζιλιάνος πρόεδρος είχε τονίσει προσφάτως ότι δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην πατρίδα του, αν και είχε μιλήσει για «κάποια λάθη» που είχε κάνει και είχε χαρακτηρίσει «απίστευτα» τα επεισόδια που είχαν διαδραματιστεί σε όλη τη χώρα, εν όψει της ορκωμοσίας και της ανάληψης προεδρικών καθηκόντων από τον Λούλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments