Διεθνή

Πρεσβεία ΗΠΑ προς Αμερικανούς: Φύγετε από τη Ρωσία

Πρεσβεία ΗΠΑ προς Αμερικανούς: Φύγετε από τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν αμέσως τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και του κινδύνου αυθαίρετης σύλληψης ή παρενόχλησης από τις ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου.

«Οι Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως», ανέφερε η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα. «Να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή λόγω του κινδύνου παράνομων συλλήψεων. Μην ταξιδέψετε στη Ρωσία», ανέφερε η πρεσβεία.

Η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Ρωσία και πιο πρόσφατα έγινε τον Σεπτέμβριο, μετά την επιστράτευση που διέταξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν συλλάβει Αμερικανούς πολίτες με ψευδείς κατηγορίες, έχουν ξεχωρίσει Αμερικανούς πολίτες στη Ρωσία για κράτηση και παρενόχληση, τους έχουν αρνηθεί δίκαιη και διαφανή μεταχείριση και τους έχουν καταδικάσει σε μυστικές δίκες ή χωρίς να παρουσιάσουν αξιόπιστα στοιχεία», ανέφερε η πρεσβεία.

«Οι ρωσικές αρχές εφαρμόζουν αυθαίρετα τους τοπικούς νόμους κατά των θρησκευτικών εργαζομένων πολιτών των ΗΠΑ και έχουν ξεκινήσει αμφισβητούμενες ποινικές έρευνες κατά πολιτών των ΗΠΑ που ασκούν θρησκευτική δραστηριότητα», πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον ενός πολίτη των Ηνωμένων Πολιτειών με την κατηγορία της κατασκοπείας, δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) τον Ιανουάριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments