Αθλητισμός

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η απόλυτα κυριαρχική ΑΕΚ παίζοντας σχεδόν σε όλο το ματς με παίκτη παραπάνω (3' αποβολή Γκαρντάφσκι) δεν είχε πρόβλημα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης τον οποίο νίκησε με 2-0, βρίσκεται στο -1 από την κορυφή και στρέφει το βλέμμα στο ντέρμπι του Φαλήρου! Αραούχο και Γκατσίνοβιτς τα γκολ. Πονοκέφαλος ο τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία.

Η ΑΕΚ δεν αφήνει κανέναν να την αμφισβητήσει στη Νέα Φιλαδέλφεια και κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Αστέρα Τρίπολης ως αντίπαλο. Η Ένωση με τα γκολ των Αραούχο (32′) και Γκατσίνοβιτς (75′) επικράτησε με 2-0 των Αρκάδων που αγωνίζονταν από νωρίς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γκαρντάφσκι, έφτασε τις 14 νίκες σε 14 ματς στην OPAP Arena και μείωσε στον ένα βαθμό από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που αγωνίζεται αργότερα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχοντας και το ματς με τον Ατρόμητο να εκκρεμεί (η απόφαση για την τύχη του αγώνα αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα). Τραυματίστηκε ο Λιβάι και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο τέλος του πρώτου μέρους, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πρόβλημα στον προσαγωγό.

Με την έναρξη του ματς μόλις στο 3′ ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε με δέκα παίκτες μετά από μία απερίσκεπτη ενέργεια του Γκαρντάφσκι να πάει με τις τάπες στον τένοντα του Αραούχο, με αποτέλεσμα ο Τζοβάρας να δείξει την κόκκινη κάρτα στον παίκτη των Αρκάδων.

Η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει με τον Αστέρα να αμύνεται σκληρά. Στο 21′ μια στατική φάση δημιούργησε πρόβλημα την άμυνα της Ένωσης με τον Μπαράλες να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε καθώς η σημαία σηκώθηκε για οφσάιντ. Οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν γρήγορη σκέψη στο τελευταίο τρίτο και σε συνδυασμό με τη σφιχτή αμυντική λειτουργία των Αρκάδων δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν ευκαιρίες παρότι είχαν κλείσει τους φιλοξενούμενους στο δικό τους μισό. Αλλά από μια στατική φάση, η ΑΕΚ κατάφερε να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα και να ανοίξει το σκορ

Στο 32′ ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βίντα πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Αραούχο τη δεύτερη για να γράψει από κοντά το 1-0.

Στο 75′ το σουτ του Τσούμπερ κόντραρε και ο Γκατσίνοβιτς από πλάγια θέση με τη μία πλάσαρε ιδανικά γράφοντας το τελικό 2-0 που τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι, με τον Σέρβο να συνεχίζει την παράδοση που τον θέλει να βρίσκει δίχτυα στην OPAP Arena. 

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βίντα, Ρότα, Γιόνσον, Πινέδα (78′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (68′ Ελίασον), Αραούχο (78′ Γαλανόπουλος), Λιβάι Γκαρσία (45′ Τσούμπερ)

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Τζουκάνοβιτς, Ατιένθα, Καρμόνα, Αλάγκμπε (79′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Γκαρντάφσκι, Τιλίκα (79′ Τασουλής), Ζουγλής (79′ Μπαρτόλο), Μπαράλες (46′ Κωστέας, 90′ Ριέρα)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments