Αθλητισμός

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Τσιάμης και Ανδρικόπουλος στον τελικό

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Τσιάμης και Ανδρικόπουλος στον τελικό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σε ακόμη έναν τελικό τριπλούν ανδρών θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Τσιάμης όπως και ο Νικόλας Ανδρικόπουλος.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής του 37ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, Δημήτρης Τσιάμης, πέτυχε τον στόχο του και θα βρεθεί στον τελικό του τριπλούν μαζί με τον Έλληνα πρωταθλητή Νικόλα Ανδρικόπουλο.

Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη ξεκίνησε με άλμα στα 16.22μ., ενώ πάτησε αρκετά πίσω στη βαλβίδα όμως αυτό το άλμα φάνηκε εξ’ αρχής πως θα μπορούσε να είναι αρκετό για να του δώσει μία θέση στον τελικό. Συνέχισε με άκυρο άλμα, πατώντας αυτή τη φορά αρκετά μέσα στη βαλβίδα όμως παρέμενε σε τροχιά πρόκρισης, σταθερά στην πέμπτη θέση. Στη τρίτη του προσπάθεια βελτιώθηκε με 16.26μ., έμεινε στην έκτη θέση και τσέκαρε εισιτήριο για τον τελικό. Έτσι, ο 41χρονος πρωταθλητής του τριπλούν θα αγωνιστεί για πολλοστή φορά σε τελικό και συγκεκριμένα στον αυριανό (3/3) τελικό του τριπλούν ανδρών. Αξίζει να αναφέρουμε πως το ρεκόρ του Τσιάμη στον κλειστό είναι 17.12μ. (πανελλήνιο ρεκόρ) ενώ το φετινό του είναι 16.52μ.

Παράλληλα, ο Νικόλας Ανδρικόπουλος ξεκίνησε με άλμα στα 15.81μ. ενώ συνέχισε με άλμα στα 16.05μ., που τον έφερνε -εκείνη τη στιγμή- στην ένατη θέση και μόλις μία ανάσα από τη χρυσή οχτάδα του τελικού. Στην τελευταία του προσπάθεια, και ενώ βρισκόταν στη 10η θέση, κατάφερε να βγάλει άλμα στα 16.39μ. και να ανέβει στην 6η θέση και να κλείσει και αυτός εισιτήριο για το τελικό. Παράλληλα, με το 16.39μ. κατάφερε να ισοφαρίσει το ατομικό του ρεκόρ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments