Αθλητισμός

Οι δράσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ύστερα από μικρό διάστημα απραξίας

Οι δράσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ύστερα από μικρό διάστημα απραξίας

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Το κλίμα συγκίνησης βιώνει η χώρα μας, εξαιτίας της τραγωδίας στα Τέμπη με την απώλεια των θυμάτων να επιβεβαιώνονται καθημερινά. Το σημερινό πρόγραμμα, μετά από μερικές βδομάδες περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Με αρκετές εκπλήξεις και απρόσμενα γεγονότα ολοκληρώθηκαν τα σημερινά παιχνίδια της Basket League{4/3}.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΡΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

  • Προμηθέας-ΠΑΟΚ{15:30,ERT3}
  • Ιωνικός-ΑΕΚ{17:00,ERT Sports1}
  • Λαύριο-Απόλλωνας Πάτρας{17:00, ERT Sports2}
  • Παναθηναϊκός-Καρδίτσα{20:30, ERT3}

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Εύκολο απόγευμα είχε η ομάδα του Προμηθέα Πατρών, καθώς κάλυψε την διαφορά και επιβλήθηκε επί του κατώτερου ΠΑΟΚ{90-66}. Το ντεπούτο που πραγματοποίησε ο Φώτης Τακιανός στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο. Η ομάδα της Πάτρας αξιοποίησε τους αυτοματισμούς της και διεκδίκησε εύκολα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Προμηθέας παρατάχθηκε δίχως τους Νίκο Γκίκα και Τράβις Σίμπσον, ωστόσο οι αποτυσίες δεν δημιούργησαν εμπόδιο για μια άνετη επικράτηση. Η μεταξύ τους διαφορά καλύφθηκε, εφόσον στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ επικράτησε{97-92}, οπότε σε περίπτωση ισοβαθμίας η ομάδα του Χριστόπουλου θα έχει το πάνω χέρι. Κορυφαίοι του αγώνα Νεμάνια Ντανγκουμπιτς, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους{3/6 δίποντα,3/5 τρίποντα,5/5 βολές}. Με την σειρά του ακολούθησε ο Τζο Τόμαοσν με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Από την αντίπαλη πλευρά ο Γιανίκ Φράνκε σημείωσε 17 πόντους.

Η αναμέτρηση μεταξύ Ιωνικού-ΑΕΚ καθυστέρησε να ξεκινήσει 20 λεπτά με αφορμή ένα πανό που είχαν ετοιμάσει για τις αδικοχαμένες ψυχές σύγκρουσης στα Τέμπη. Τελικά το συγκεκριμένο πανό δεν κατέβηκε ποτέ και η αναμέτρηση έλαβε τον μικρό χρόνο καθυστέρησης. Το μήνυμα που αναγραφόταν ανέφερε χαρακτηριστικά: ”Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, αλλά ούτε και ατύχημα, την κρατική δολοφονία βαφτίσατε δυστύχημα. Τέμπη 1/3/23 Θύρα 3”. Παράλληλα ο προπονητής του Ιωνικού Άγγελος Τσίκληρας αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στις αρχές της τρίτης περιόδο. Η αναμέτρηση τελείωσε με {79-98} υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, καθώς με 20 πόντους συστήθηκε ο Λεμάρ στους φίλους της Ένωσης.

Πρεμιέρα στην αναμέτρηση του Λαυρίου-Απόλλωνας Πάτρας έκανε ο Γιώργος Λιμνιάτης, καθώς οι γηπεδούχοι αν και δυσκολεύτηκαν αρκετά κατά ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα επικράτησαν με {74-68}. Η παρουσία του Ζούρου στο γήπεδο ως θεατής έγινε αισθητή, ενώ η παρθενική επικράτηση του νέου προπονητή του Λαυρίου συνοδεύτηκε με πανηγυρικό κλίμα και μπουγέλο στο τέλος μιας σπουδαίας αναμέτρησης. Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την κάλυψη διαφοράς που είχαν στον πρώτο γύρω, αφού ο Απόλλωνας Πάτρας επικράτησε {71-54} και θα υστερούν σε πιθανή περίπτωση ισοβαθμίας. Ξεχώρισε η εμφάνιση του Σίριλ Λάντζεβαϊν με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, ενώ αρκετά καλό πρόσωπο παρουσίασε και ο Σάβιον Φλάγκ με 10 πόντους, 15 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 7 λάθη.

Σχετικά με την τελευταία αναμέτρηση του σημερινού προγράμματος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό-Καρδίτσα οι πράσινοι μετά από το αρνητικό ρεκόρ που έχουν σημειώσει στην Euroleague και συνέχισαν ακάθεκτοι τα νικηφόρα αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο ΟΑΚΑ είχε τοποθετηθεί πίσω από τους πάγκους των δύο ομάδων ένα τεράστιο μαύρο πανό ως ένδειξη πένθους για το δυστύχημα στα Τέμπη. Αν και η ομάδα του Χρήστου Σερέλη επικράτησε με άνεση {91-75} έχει να διαχειριστεί μερικές απουσίες τραυματισμών που έγιναν κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Νωρίς νωρίς στα πρώτα 3 λεπτά του αγώνα ο Ντέρικ Γουίλιαμς αποχώρησε εσπευσμένα με ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο. Αντίστοιχα λίγο αργότερα και ο Νέιτ Γουόλτερς αποχώρησε με έναν ελαφρύ πόνο στο δεξί γόνατο. Η λίστα με τους τραυματίες έκλεισε με τον Πάρις Λι, ο οποίος πάτησε άτσαλα στο παρκέ και ένιωσε ενοχλήσεις. Δεδομένες θεωρούνται οι απουσίες Αγραβάνη-Γκουντάιτις, καθώς οι Τόμας και Γκριγκόνις οι οποίοι δεν είναι δηλωμένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι νεαροί Αβδάλας και Σαμοντούροφ  ακολούθησαν τις υποχρεώσεις των αγώνων Rising Stars. Ο φορμαρισμένος Γιώργος Καλαϊτζάκης για ακόμα ένα παιχνίδι σημείωσε 20 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ και ο Λευτέρης Μαντζούκας με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments