Πολιτική

Εκλογές: Κανονικά υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής

Εκλογές: Κανονικά υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών 2023 θα βρίσκεται κανονικά, όπως όλα δείχνουν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών 2023 θα βρίσκεται κανονικά, όπως όλα δείχνουν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής είχε παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Μεταφορών λίγες ώρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη» σημείωσε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε: «Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος».

Γεωργιάδης για Καραμανλή: «Δεν ήταν καθόλου αδιάφορος για την τηλεματική στο ΟΣΕ»

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων στην Ελλάδα, έκανε λόγο για το «ειλικρινές και συνεχές ενδιαφέρον του Κώστα Καραμανλή να προχωρήσει το έργο της τηλεματικής του ΟΣΕ» το οποίο, όπως αποκάλυψε, ήταν σταματημένο για χρόνια και κατόρθωσε να «ξεκολλήσει» κατά τη διάρκεια της θητείας του. Πραγματοποιήθηκε αναφορά στις κινήσεις που είχε κάνει ο παραιτηθέντας υπουργός και στα χρονοδιαγράμματα που υφίστανται.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως ο κ. Καραμανλής «προχώρησε σε μία πράξη ευθιξίας όχι συνηθισμένη συστυχώς στην Ελλάδα». Και συνέχισε λέγοντας πως: «Εχει τύχει να γνωρίζω καλά πως προσπαθούσε ο ίδιος να μπει το σύστημα μια ώρα αρχύτερα. Πρέπει να σας πω πως το σύστημα αυτό της τηλεδιοίκησης, της τηλεματικής των τρένων είναι ένα σύστημα που πληρώνεται από το ΕΣΠΑ. Εχουμε κάνει συσκέψεις στο δικό μου γραφείο και γνωρίζαμε το χρονοδιάγραμμα. Και θέλω να διαβεβαιώσω πως ο Κώστας Καραμανλής καθόλου δεν ήταν αδιάφορος να μπει το σύστημα. Ομως αντικειμενικές δυσκολίες καθυστερούσαν αρκετά την υλοποίησή του». Κατέληξε δε σημειώνοντας πως: «Ο χρόνος οριστικής παράδοσης είναι η 30ή Σεπτεμβρίου 2023 και σήμερα έχει παραδοθεί στο σύνολο της γραμμής περίπου το 70%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments