Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Την Πέμπτη νέο υπουργικό συμβούλιο

Γιάννης Οικονόμου: Την Πέμπτη νέο υπουργικό συμβούλιο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε στους δημοσιογράφους για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε στους δημοσιογράφους για την τραγωδία στα Τέμπη και τα μοιραία λάθη που οδήγησαν σε αυτή. «Να μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες, εκεί όπου ανήκουν», τόνισε ο κ. Οικονόμου. «Η τραγωδία θα μπορούσε να αποφευχθεί αν δεν υπήρχαν μια σειρά συστημικών προβλημάτων. Γι’ αυτό και συστήθηκε Ειδική Επιτροπή, η οποία είναι υπερκομματική και δεν θα ασχοληθεί με την απόδοση ευθυνών.

Θα καλέσει τεχνικό προσωπικό και όποιον χρειάζεται για να λυθούν όλα. Δεν θα αντικαταστήσει τη Δικαιοσύνη αλλά θα βοηθήσει. Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός έστειλε επιτροπή στον Ισίδωρο Ντογιάκο», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου. «Επιβεβλημένη η διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής. Η παθογένεια είναι διαχρονική», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου και έφερε ως παραδείγματα μια σειρά από δυστυχήματα.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι η αλληλουχία λαθών, τα μνημόνια και άλλα χρόνια προβλήματα στη χώρα είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία για τις παθογένειες των ελληνικών σιδηροδρόμων. «Δεν έχουμε καμία διάθεση εξωραϊσμού της κατάστασης. Ποτέ δεν κρυφτήκαμε και δεν θα κρυφτούμε», είπε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση δεν θα κρυφτεί. Όποιες ευθύνες υπάρχουν, θα αποδοθούν», είπε. Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ακόμη ότι την Πέμπτη θα γίνει νέο υπουργικό συμβούλιο. Μένει να φανεί αν από αυτό το υπουργικό θα ξέρουμε την τελική ημερομηνία των εκλογών.

Επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν Μητσότακη για τεχνική υποστήριξη στην Ελλάδα για εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων

«Σήμερα το πρωί συζήτησα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους» αναφέρει η Πρόεδρος της Κομισιόν με ανάρτησή της στο Twitter.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσθέτει ότι «ειδικοί από την Επιτροπή και τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της ΕΕ θα ταξιδέψουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων είναι πρωταρχικής σημασίας».

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments