Πολιτική

Ο ΔΗΣΥ γυρίζει σελίδα με την Αννίτα Δημητρίου

Ο ΔΗΣΥ γυρίζει σελίδα με την Αννίτα Δημητρίου

Πηγή Φωτογραφίας: tovima.gr

Νέα πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) είναι από χθες το βράδυ η Αννίτα Δημητρίου.

Νέα πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) είναι από χθες το βράδυ η Αννίτα Δημητρίου. Η 37χρονη πολιτικός κατάφερε μια σαρωτική νίκη, μετά από μια σημαντική διαδρομή στην κυπριακή πολιτική σκηνή, και πλέον, καλείται να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ανασυγκρότησης της κυπριακής δεξιάς και της στάσης της κυρίως απέναντι στο κυπριακό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, η Αννίτα Δημητρίου συγκέντρωσε 14.287 ψήφους, δηλαδή ποσοστό σχεδόν 70% της βάσης του ΔΗΣΥ, έναντι 6.385 ψήφων και ποσοστό 30,8% που έλαβε ο ανθυποψήφιός της Δημήτρης Δημητρίου.

Ο 41χρονος Δημήτρης Δημητρίου  αποδέχθηκε την ήττα του, συνεχάρη την νέα πρόεδρο για την εκλογή της και αναφέρθηκε στον Αβέρωφ Νεοφύτου για την προσφορά του στο ΔΗΣΥ και την κεντροδεξιά παράταξη.

Ο Δ. Δημητρίου ευχαρίστησε την νέα πρόεδρο του ΔΗΣΥ «για τον ωραίο αγώνα που κάναμε και την διαβεβαίωσα πως θα είμαι δίπλα της. Η ανανέωση του ΔΗΣΥ επιτεύχθηκε, η υποψηφιότητά μου ήταν καταλύτης σε αυτή την εξέλιξη. Η ενότητα είναι δεδομένη. (…) Αναγκαίο για να γίνει ο Συναγερμός μεγάλος και δυνατός. Θα συνεχίσω να εργάζομαι στο πλευρό της για το καλό της παράταξης».

Αναφορικά με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Δημήτρης Δημητρίου τον ευχαρίστησε «για όλα όσα προσέφερε στην παράταξή μας σε όλα αυτά τα χρόνια. Οι όποιες διαφωνίες προέκυψαν δεν μειώνουν τον σεβασμό μου προς εκείνον, για εμένα ανήκουν ήδη στο παρελθόν».

Σε κλίμα συγκίνησης τα επαγγελματικά στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού αποχαιρέτησαν τον απερχόμενο Αβέρωφ Νεοφύτου και ευχήθηκαν εμπνευσμένη προεδρία στην Αννίτα Δημητρίου.

Σε μήνυμά τους, τα μόνιμα επαγγελματικά στελέχη αναφέρουν σχετικά με τον Α. Νεοφύτου πως «ι ιδέες σου, το πείσμα και η εργατικότητά σου, θα μας συντροφεύουν πάντα. Κυρίως όμως, η φιλοπατρία σου και η αίσθηση ευθύνης που επέδειξες σ’ όλη σου την πορεία, σε καθιστούν έναν ηγέτη που πρόσφερε πολλά περισσότερα στην πατρίδα και στο λαό της σε αντιδιαστολή με το τι κέρδισε».

Την ίδια στιγμή, στελέχη και οργανωμένα μέλη του κόμματος χαιρετίζουν την εκλογή της Αννίτας Δημητρίου,  η οποία είναι η  πρώτη γυναίκα και το νεαρότερο πρόσωπο που υπηρετεί ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Δημητρίου εκλέχθηκε το 2016 βουλεύτρια της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας του ΔΗΣΥ και μπόρεσε να επανεκλεγεί το 2021.Πλέον είναι και η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Με σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και τις Διεθνείς Σχέσεις στην Κύπρο και στο Πανεπιστήμιο του Kent, όπου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές, η Α. Δημητρίου υπηρέτησε τον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως καθηγήτρια ειδικά στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Πολιτικών αλλά και ως Ακαδημαϊκή Διευθύντρια και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ιδιωτικού Πανεπιστημίου και εργάζεται στην δημοσιογραφία και στον τομέα των δημοσίων σχέσεων.

Η Αννίτα Δημητρίου αναλαμβάνει την ηγεσία του ΔΗΣΥ σε μια κομβική στιγμή της πορείας της κυπριακής συντηρητικής παράταξης, αφού καλείται να βγάλει το κόμμα από το μετεκλογικό vertigo και να επαναφέρει στην παράταξη της δεξιάς την παλιά αίγλη με τα ποσοστά των Ευρωεκλογών και των Δημοτικών Εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με το Κυπριακό ζήτημα, η Αννίτα Δημητρίου υπογραμμίζει την απαρέγκλιτη προσήλωση της Ελληνοκυπριακής πλευράς στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων προς επίτευξη λύσης, διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και επανένωση της χώρας σε συνθήκες διαρκούς ειρήνης και ασφάλειας, ενώ εκφράζοντας απογοήτευση για την απόρριψη από την τουρκική πλευρά των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που πρότεινε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο την επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό, υποστηρίζει ότι η απαράδεκτη αξίωση της τουρκικής πλευράς για λύση «δύο κρατών» επ’ ουδενί λόγο μπορεί να γίνει αποδεκτή. Η Α. Δημητρίου τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής διαμεσολάβησης.

Σε ό,τι αφορά, ακόμη, την ανασυγκρότηση του ΔΗΣΥ, η νέα πρόεδρος έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αννίτα Δημητρίου υποστηρίζει την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογικές συνελεύσεις, την ενδυνάμωση του διοικητικού και επιστημονικού μηχανισμού στήριξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την ενίσχυση και διεύρυνση των δομών του κόμματος με στόχο την παραγωγή πολιτικής με τρόπο που να αναβαθμίζεται ο ρόλος του Πολιτικού Γραφείου και των αντίστοιχων ομάδων πολιτικής και που θα θέτει το κόμμα σε διαρκεί διάλογο με τη βάση του, καθώς και την επαναλειτουργία και Αναβάθμιση της Σχολής Πολιτικής Επιμόρφωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Η νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σε όλη την εσωκομματική διαδικασία και μετά την επικράτησή της, υποστηρίζει ότι η δράση της εμπνέεται από τον ιστορικό ηγέτη της κυπριακής δεξιάς Γλαύκο Κληρίδη και για αυτόν τον λόγο, στοχεύει στην άμεση επαναλειτουργία της Σχολής Πολιτικής Επιμόρφωσης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ευρωδημοκρατίας «Γλαύκος Κληρίδης».

Με αναφορές από: Φιλελεύθερος, Cyprus Times.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments