Αθλητισμός

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός: Έφυγε με διπλό…”φωτιά” στα Playoffs

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός: Έφυγε με διπλό…”φωτιά” στα Playoffs

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο{2-0} και πλέον βρίσκεται ξανά στην κορυφή. Σπουδαίο διπλό με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φώτη Ιωαννίδη, καθώς πέτυχε και τα δύο τέρματα των ''πρασίνων''.

Σχετικά εύκολο απόγευμα είχε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού πέρασε νικηφόρα και από το Περιστέρι, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη θέση στο τέλος της κανονικής διάρκειας του Ελληνικού πρωταθλήματος. Προερχόμενος από την εντός έδρας νίκη με τον Παναιτωλικό{2-0} διατήρησε και σε αυτήν την αναμέτρηση το εξαιρετικό του πρόσωπο και απέδειξε πως πλέον είναι έτοιμος εν όψει των Playoffs.

Στις μεγάλες ”μάχες” που θα δώσει θα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση με μερικούς βαθμούς διαφοράς από τις υπόλοιπες ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Την δεδομένη χρονική στιγμή διατηρεί το +2 από την ΑΕΚ, +5 από τον Ολυμπιακό και +7 από τον ΠΑΟΚ.

Η σημερινή πρωτιά του ”τριφυλλιού” δεν θεωρείται τυχαία, αλλά σε συνδυασμό με την ήττα της ”Ένωσης” στην ”καυτή” Opap Arena από τον Ολυμπιακό έριξε την ΑΕΚ στην δεύτερη θέση με διαφορά 2 βαθμών. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει τις πιθανότητες με το μέρος της για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Το σπουδαίο πράσινο διπλό στο Περιστέρι ακολούθησε… εν μέσω διακοπής με την εισβολή οπαδών του Ατρομήτου και την κατεύθυνση  τους στους φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο γήπεδο για να στηρίξουν την ομάδα τους, αλλά και προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων. Ακολούθησε μια σύγκρουση μεταξύ τους και ο αγώνας διακόπηκε για περίπου 20 λεπτά με τις δύο ομάδες να κατευθύνονται προς τα αποδυτήρια μέχρι να κατευναστούν οι συνθήκες.

Την τελευταία στιγμή μπορεί να κρίθηκε η συμμετοχή του Φώτη Ιωαννίδη στο βασικό σχήμα, λόγω ενοχλήσεων του Σπόραρ που είχε την πρώτη θέση στην τελική εντεκάδα με την απουσία του να γίνεται οριστική εν μέσω απόφασης του προπονητή. Η πολυδιάστατη προσφορά του δεν φάνηκε να επηρεάζει την απόδοση των ”πρασίνων” στις τελικές ευκαιρίες. Ένας ”μαγικός” Φώτης Ιωαννίδης πήρε την ομάδα στις πλάτες του, καθώς πέτυχε και τα δύο τέρματα του αγώνα.

Το αρχικό σχήμα με το οποίο παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός διέφερε από τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Σάρλια πήρε την θέση του τιμωρημένου Σένκεφελντ, ο Κλεϊνχέισλερ αντί του Τσέριν και ο δις σκόρερ Ιωαννίδης την θέση του Σπόραρ.

Οι ”πράσινοι” ξεκίνησαν αρκετά καλά, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις τους και τις δυνατότητες τους. Με αποδοτικό ποδόσφαιρο, κατοχή της μπάλας και κατάλληλες κινήσεις έχασαν από νωρίς αρκετές ευκαιρίες για να προηγηθούν στην αναμέτρηση. Ο Ατρόμητος ωστόσο έγινε απειλητικός στο 45′ λεπτό, ύστερα από λάθος του Σάρλια με τον Ρομπάιγ να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει. Με το ”σωτήριο” τάκλιν του Κροάτη απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.

Παράλληλα δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Φώτης Ιωαννίδης απείλησε με ένα γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλντι με τον Γιαννιώτη να απομακρύνει εντυπωσιακά. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος πίεσε περισσότερο, όμως ο ”πράσινοι” άνοιξαν νωρίς το σκορ και έβαλαν τις βάσεις για την νίκη. Οι ”πράσινοι” πίεσαν την άμυνα των γηπεδούχων, έκλεψαν την μπάλα με τον Παλάσιος να κάνει την ενέργεια και να δίνει την μπάλα στον Ιωαννίδη, αξιοποιώντας την ευκαιρία με ωραία ντρίμπλα και σουτ να πετυχαίνει ”γκολάρα”.

Στο 61′ λεπτό ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά από τον Μάγκνουσον, μπήκε στην περιοχή προσπαθώντας να πλασάρει, όμως ανατράπηκε από τον Μαυρομμάτη. Ο Ευαγγέλου εξ αρχής έδειξε συνέχεια, αλλά στην συνέχεια το VAR υπέδειξε την παράβαση. Έστειλε την μπάλα στο δεξί γάμα από την άσπρη βούλα και πανηγύρισε έξαλλα το 2-0.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments