Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 81-73

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 81-73

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο καλύτερος φετινός ΠΑΟΚ με ονειρικό Χαντς πέτυχε πανάξια νίκη (81-73) επί του… σταθερά προβληματικού Παναθηναϊκού που δεν αλλάζει εικόνα. Πρώτη νίκη επί του τριφυλλιού μετά από 8 χρόνια για τον Δικέφαλο!

Απίθανος ο Τζέιλεν Χαντς με 27 πόντους και 5/8 τρίποντα, ήταν ο κορυφαίος των νικητών, που ανέβηκαν στο 10-8 και στην 6η θέση, μένοντας κοντά στην τετράδα. Καθοριστικός και ο Τάιλερ Πόλεϊ με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ συμβάλλοντας στη νίκη ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Για τον Παναθηναϊκό, που έπεσε στο 14-3, αλλά παραμένει 2ος, ο Ντουέιν Μπέικον είχε 16 πόντους και ο Ματέους Πονίτκα 14.

Στο +9 ο Παναθηναϊκός, κρατήθηκε κοντά με Χαντς ο ΠΑΟΚ

Πατώντας καλύτερα στο παρκέ και παίρνοντας πόντους από τα σουτ του Φράνκε, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 7-2, με τον Παναθηναϊκό να αντιδράει μέσα από την βελτίωση της άμυνάς του. Παίζοντας αποτελεσματικά στο πίσω μέρος του παρκέ και σκοράροντας στον αιφνιδιασμό με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, προσπέρασε με 10-11 και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου απέκτησε τη μεγαλύτερή του διαφορά (13-18), την στιγμή που οι γηπεδούχοι έχαναν τα τρίποντά τους.

Mε τους Πόλεϊ και Χαντς να σκοράρουν από τα 6,75 ο ΠΑΟΚ έτρεξε σερί 8-0 για το 21-18, ξεσηκώνοντας και τον κόσμο του, με τον Παναθηναϊκό να απαντάει άμεσα με Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Μποχωρίδη για το 23-28. Ο Χαντς κρατούσε την ομάδα του κοντά με τα τρίποντα, και ακόμα όταν οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 31-40, ο ίδιος έγραψε το 38-40 του ημιχρόνου, φτάνοντας τους 14 πόντους με 4/5 τρίποντα.

Προσπέρασε ο ΠΑΟΚ και έμεινε μπροστά ως το φινάλε

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να τιμωρεί τη χαλαρότητα των φιλοξενούμενων (48-44) και με δύο σερί τρίποντα ψυχολογίας από τον Τσιακμά πήγε στο 56-48 (26’), αναγκάζοντας τον Χρήστο Σερέλη εσπευσμένα σε τάιμ άουτ. Με δύο σερί τρίποντα ο Μπέικον μείωσε σε 58-56, και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης με buzzer beater τρίποντο στο 30’ απάντησε στον Ράιλι για το 61-61 του της τρίτης περιόδου.

To παιχνίδι συνέχισε να πηγαίνει πόντο-πόντο, με τον Χαντς να το παίρνει… προσωπικά και να βάζει ξανά τον Δικέφαλο μπροστά με 72-66, την στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε χάσει τον επιθετικό του ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ και με την ώθηση του κόσμου του βουτούσε για τις μπάλες και ο Σάιμπερτ με βολές έγραψε το 76-69 στο 37’. Ο Πονίτκα μείωσε μετά το λάθος του Ράιλι, όμως ο Πόλεϊ αποδείχθηκε καθοριστικός μαζεύοντας τα ριμπάουντ από τις κακές επιθέσεις των «πρασίνων». Ο Παπαγιάννης μείωσε με βολές σε 77-73, όμως στα 35’’ ο ΠΑΟΚ βρήκε γρήγορο καλάθι και με κάρφωμα του Ρένφρο έκανε το καθοριστικό 79-73.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments