Διεθνή

Το ισπανικό κίνημα κατά των αμβλώσεων «Si a la Vida»

Το ισπανικό κίνημα κατά των αμβλώσεων «Si a la Vida»

Πηγή Φωτογραφίας: the toc/The Associated Press - Paul white

Χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν εναντίον των αμβλώσεων στο κέντρο της Μαδρίτης.

Χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν εναντίον των αμβλώσεων στο κέντρο της Μαδρίτης. Το νέο κοινωνικό κίνημα ονομάζεται «Si a la Vida» και κερδίζει την εμπιστοσύνη πολιτών από τον συντηρητικό χώρο και τους φιλελεύθερους.

Η διαδήλωση έγινε λίγες εβδομάδες αφότου το ισπανικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο, ο οποίος προβλέπει την επέκταση της πρόσβασης στην εκούσια διακοπή της κύησης. Πρακτική, που πρακτική που αποποινικοποιήθηκε στην ισπανική κοινωνία πριν από σχεδόν μισό αιώνα.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πράσινα μπαλόνια με το σύνθημα «Ναι στη ζωή» και πανό, τα οποία έγραφαν συνθήματα εναντίον της πρόωρης διακοπής της κύησης, όπως για παράδειγμα «Ένας είναι ο άνθρωπος από 0 έως 100 ετών».

Οι διαδηλωτές αριθμούσαν περίπου 23.000 σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και περπάτησαν σε αρκετούς δρόμους της Ισπανίας.

Αυτή η διαδήλωση τείνει να λάβει περιοδικό χαρακτήρα και γίνεται στο κάλεσμα της πλατφόρμας « Sí a la vida » (« Ναι στη ζωή »).

«Ήρθαμε να υποστηρίξουμε έναν καλό σκοπό», είπε στους δημοσιογράφους ο Ιβάν Εσπινόσα ντε λος Μοντέρος, εκπρόσωπος του ακροδεξιού κόμματος Vox στο Κογκρέσο, κατηγορώντας την αριστερή κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ ότι προωθεί «νόμους θανάτου».

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από μια εβδομάδα, οι Ισπανοί βουλευτές ψήφισαν νόμο που ενισχύει την πρόσβαση στις αμβλώσεις στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία πραγματοποιούν λιγότερο από το 15% των αμβλώσεων στην Ισπανία, μια χώρα με καθολική παράδοση, ιδίως λόγω αντιρρήσεων συνείδησης εκ μέρους της ιατρικής κοινότητας. Λόγω αυτής της κατάστασης και, επίσης, της απουσίας αρκετών εξειδικευμένων κλινικών, οι γυναίκες μερικές φορές πρέπει να διανύσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για μια έκτρωση.

Αυτός ο νόμος επιτρέπει, ακόμη, στους ανηλίκους να κάνουν έκτρωση χωρίς την άδεια των γονιών τους από την ηλικία των 16 ετών, ακυρώνοντας μια υποχρέωση που είχε θεσπιστεί το 2015, ενώ εισάγει την «έμμηνο ρύση» για τις γυναίκες που πάσχουν από εμμηνόρροια. επώδυνη, ένα μέτρο άνευ προηγουμένου στην Ευρώπη. Η άμβλωση αποποινικοποιήθηκε στην Ισπανία το 1985 και στη συνέχεια νομιμοποιήθηκε το 2010.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments