Πολιτική

ΜέΡΑ25: Αυτονόητη η στήριξη των συγγενών των θυμάτων

ΜέΡΑ25: Αυτονόητη η στήριξη των συγγενών των θυμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Με την ανακοίνωσή του, το κόμμα επέκρινε τις πολιτικές της κυβέρνησης

Ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει αυτονόητα τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τους συγγενείς των 57 θυμάτων της πολύνεκρης σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη, τονίζοντας ότι είχε προτείνει κάποια από αυτά για το σύνολο της κοινωνίας, αλλά μεγαλύτερη δικαίωση την «παραπομπή όλων των άμεσα υπεύθυνων για την τραγωδία στη δικαιοσύνη, την παραίτηση της απονομιμοποιημένης κυβέρνησης και το ξήλωμα από τη ρίζα των εγκληματικών πολιτικών της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων» εξέδωσε το ΜέΡΑ25.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Ο κυνισμός και η διπροσωπία της κυβέρνησης γίνονται όλο και πιο δημόσια ορατές, ακόμα και (ή μάλλον ειδικά όταν) προσπαθούν να ενδυθούν το μανδύα της «συμπόνιας», όπως τα μέτρα ενίσχυσης για τους επιζώντες της τραγωδίας των Τεμπών, μια τραγωδία που φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης και των πολιτικών επιλογών της.

Ειδικές συντάξεις, διαγραφή φορολογικών και τραπεζικών οφειλών, διορισμοί στο «κακό, υπερπληθές δημόσιο», επίσπευση νομικών διαδικασιών και άλλα κοινωνικά μέτρα είναι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπεται σε σοσιαλιστική ουτοπία για να εξευμενίσει την δίκαιη οργή των επιζώντων θυμάτων και των οικογενειών των νεκρών.

Πολλά από αυτά τα «ειδικά μέτρα» είναι πολιτικές που έχει καταθέσει το ΜέΡΑ25 για την ενίσχυση ολόκληρης της κοινωνίας μετά από 15 χρόνια βάρβαρης και καταστροφικής μνημονιακής λιτότητας που μας έχει επιβληθεί από τις κυβερνήσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚΗ ενίσχυση με κάθε δυνατό τρόπο όσων επηρεάστηκαν από την τραγωδία στα Τέμπη είναι αυτονόητη. Αλλά η μεγαλύτερη δικαίωση και για αυτούς αλλά και για την υπόλοιπη χώρα που βγαίνει σήμερα ξανά στους δρόμους, είναι η παραπομπή όλων των άμεσα υπεύθυνων για την τραγωδία στη δικαιοσύνη, η παραίτηση της απονομιμοποιημένης κυβέρνησης και το ξήλωμα από τη ρίζα των εγκληματικών πολιτικών της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.