Διεθνή

Ντε Σάντις: Υπέρ της απεμπλοκής των ΗΠΑ από τον πόλεμο

Ντε Σάντις: Υπέρ της απεμπλοκής των ΗΠΑ από τον πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: Butch Dill | Συντελεστές: AP

Υπέρ της απεμπλοκής των Ηνωμένων Πολιτειών από τον πόλεμο στην Ουκρανία τάσσεται ο κυβερνήτης της Φλόριντα και ισχυρότερος εσωκομματικός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, Ρον Ντε Σάντις

Υπέρ της απεμπλοκής των Ηνωμένων Πολιτειών από τον πόλεμο στην Ουκρανία τάσσεται ο κυβερνήτης της Φλόριντα και ισχυρότερος εσωκομματικός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, Ρον Ντε Σάντις. Ο 44χρονος κυβερνήτης της Φλόριντα ευθυγραμμίζεται έτσι με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το να «εμπλακούμε περαιτέρω σε μια εδαφική διαμάχη ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία, δεν είναι ζωτικής σημασίας εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ντε Σάντις, ο οποίος προσδοκά να διεκδικήσει την προεδρία.

Με βάση τις δημοσκοπήσεις, ο κυβερνήτης της Φλόριντα αποτελεί την ισχυρότερη απειλή για τον πρώην πρόεδρο Ν. Τραμπ για την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρική αναμέτρηση του 2024.

Ο Ντε Σάντις διευκρίνισε ότι, «ενώ οι ΗΠΑ έχουν πολλά ζωτικής σημασίας εθνικά συμφέροντα, η περαιτέρω εμπλοκή σε μια εδαφική διαμάχη δεν είναι ένα από αυτά».

«Η εικονική «λευκή επιταγή» της κυβέρνησης Μπάιντεν που χρηματοδοτεί αυτήν την σύγκρουση «για όσο χρειαστεί», χωρίς προκαθορισμένους στόχος ή λογοδοσία, αποσπά την προσοχή από τις πιεστικές προκλήσεις της χώρας μας», είπε ακόμη ο Ντε Σάντις. Η τοποθέτηση αυτή του σημαντικότερου εσωκομματικού «δελφίνου» των Ρεπουμπλικάνων συμπίπτει ουσιαστικά με τις γνωστές θέσεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει ο Ν. Τραμπ.

Σημειώνεται ότι όταν ο Τραμπ ρωτήθηκε για το εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να υποστηρίξουν την αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, είχε τονίσει: «Όχι. Πρέπει να υποστηρίξουμε την αλλαγή καθεστώτος στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό είναι το πιο σημαντικό», προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι αυτή που μας έβαλε σε αυτό το χάος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments