Αθλητισμός

Η επανεκλογή του Τζάνι Ινφαντίνο και το Κύπελλο Συλλόγων

Η επανεκλογή του Τζάνι Ινφαντίνο και το Κύπελλο Συλλόγων

Πηγή Φωτογραφίας: skysports.com

Την επανεκλογή του Ιταλοελβετού Τζάνι Ινφαντίνο στην ηγεσία της FIFA έως το 2027 αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των 211 μελών της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Την επανεκλογή του Ιταλοελβετού Τζάνι Ινφαντίνο στην ηγεσία της FIFA έως το 2027 αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των 211 μελών της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Είναι μια επανεκλογή, που φαίνεται ότι συνδέεται με το Κύπελλο Συλλόγων και την προσπάθεια ουσιαστικής ανανέωσης του θεσμού.

Ο Ινφαντίνο επανεξελέγη χωρίς ψηφοφορία και διά βοής. Η διεθνής αναγνώριση στο πρόσωπό του είναι σχεδόν καθολική και δεν τίθεται θέμα παρατυπίας ως προς την διαδικασία που ακολουθήθηκε από το 73ο συνέδριο των μελών του οργανισμού.

Πανευτυχής, ο πρόεδρος της FIFA έλαβε τον λόγο μετά την θριαμβευτική επανεκλογή και, απευθυνόμενος στα μέλη των εθνικών αντιπροσωπειών, είπε: «Σας αγαπώ όλους».

Ο Τζάνι Ινφαντίνο έχει να επιδείξει σημαντικό διοικητικό και οικονομικό έργο, και είναι σε θέση να παρουσιάσει έναν σταθερό οικονομικό ισολογισμό, με αύξηση 18% στα εισοδήματα και 45% στα αποθεματικά κατά τον κύκλο 2019-22 σε σύγκριση με τον προηγούμενο, γεγονός που επιτρέπει στη FIFA να αυξήσει περαιτέρω τις επιδοτήσεις της σε συνομοσπονδίες και ομοσπονδίες.

Μελανό σημείο στην έως τώρα θητεία του θεωρείται από πολλούς ότι είναι η επιλογή του Κατάρ και του Δεκεμβρίου για την διεξαγωγή του πρόσφατου Μουντιάλ. Ο ίδιος, όμως, ο Ινφαντίνο έχει διαφορετική άποψη και υπερασπίζεται τις επιλογές του.

«Το επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν απίστευτα υψηλό, παρατηρώντας, για πρώτη φορά στην ιστορία, ομάδες από κάθε ήπειρο να φτάνουν στην νοκ-άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου», είχε δηλώσει μετά το τέλος του πρόσφατου Μουντιάλ και είχε προσθέσει:  «Έτσι, βλέπουμε ότι το ποδόσφαιρο γίνεται πραγματικά παγκόσμιο».

Μάλιστα, ο Ινφαντίνο είχε ευχαριστήσει δημόσια τις αρχές του Κατάρ για την υψηλού επιπέδου διοργάνωση, λέγοντας ότι «αυτό που κάνατε και αυτό που έκαναν όλοι εδώ για να καλωσορίσουν τον κόσμο σε αυτή τη χώρα, αυτή την όμορφη χώρα, ήταν απίστευτο, και όλοι ένιωσαν σαν στο σπίτι τους».

Η επανεκλογή του ισχυρού άνδρα της FIFA συνδέεται με την προσπάθεια για ανανέωση και αναβάθμιση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, ενός θεσμού που υπάρχει από το 2000.

Συγκεκριμένα, το 2025 θα δούμε για πρώτη φορά Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το οποίο θα έχει όμως το ίδιο format με αυτό του Μουντιάλ. Δηλαδή θα αποτελείται από οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων και από την φάση των 16 και μετά όλοι οι αγώνες θα είναι νοκ-άουτ.

Απομένει όμως να αποσαφηνιστεί κάθε πότε θα διεξάγεται η διοργάνωση, ποια περίοδο της αγωνιστικής περιόδου καθώς και πόσες ομάδες θα εκπροσωπούνται από κάθε Ήπειρο ώστε να συμπληρωθούν οι 32 σύλλογοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments