Διεθνή

Οι ΗΠΑ υποβαθμίζουν τα ανακτηθέντα συντρίμμια

Οι ΗΠΑ υποβαθμίζουν τα ανακτηθέντα συντρίμμια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τα συντρίμμια είναι κομμάτια από υαλοβάμβακα ή μικρά κομμάτια του drone, χωρίς ιδιαίτερη αξία.

Την άποψη ότι η Ρωσία έχει περισυλλέξει συντρίμμια του drone στην Μαύρη Θάλασσα, που όμως δεν παρουσιάζουν καμιά χρηστική αξία, διατυπώνει η αμερικανική  πλευρά.

Τα συντρίμμια είναι κομμάτια από υαλοβάμβακα ή μικρά κομμάτια του drone, χωρίς ιδιαίτερη αξία.

Η Ρωσία έφτασε στο σημείο όπου κατέπεσε το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτήρησης στη Μαύρη Θάλασσα.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν υποβάθμισε τη σημασία των συντριμμιών του μη επανδρωμένου αεροσκάφους ή τη δυνατότητα να αντληθούν ευαίσθητες πληροφορίες από τα υπολείμματα του αεροσκάφους.

«Τους καταστήσαμε αδύνατο να είναι σε θέση να συλλέξουν ο,τιδήποτε άξιο λόγου από τα απομεινάρια αυτού του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, τα όποια απομεινάρια μπορεί να υπάρχουν στην επιφάνεια του νερού», δήλωσε την Τετάρτη στο CNN ο Τζον Κίρμπι, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Μετά τη σύγκρουση του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους με τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη νωρίς το πρωί της Τρίτης, οι χειριστές του μη επανδρωμένου αεροσκάφους έλαβαν μέτρα για να διαγράψουν το ευαίσθητο λογισμικό του μη επανδρωμένου αεροσκάφους πριν πέσει στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

«Ό,τι έχει απομείνει … που επιπλέει θα είναι πιθανότατα οι επιφάνειες ελέγχου πτήσης, αυτού του είδους τα πράγματα. Πιθανώς τίποτα που να έχει πραγματική εγγενή αξία γι’ αυτούς όσον αφορά την επανασχεδίαση ή κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο Κίρμπι.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε σε βάθος μεγαλύτερο του ενός χιλιομέτρου, δήλωσε ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού Μαρκ Μίλεϊ σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

“Αυτό είναι ιδιοκτησία των ΗΠΑ και, και θα, θα το αφήσουμε έτσι σε αυτό το σημείο, αλλά πιθανότατα διαλύθηκε. Πιθανότατα δεν υπάρχουν πολλά να ανακτήσουμε, ειλικρινά”, είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments