Πολιτική

Άδωνις: Καταπολέμηση της κακής νοοτροπίας του Δημοσίου

Άδωνις: Καταπολέμηση της κακής νοοτροπίας του Δημοσίου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Δικό μας μερίδιο ευθύνης είναι το ότι δεν συγκρουστήκαμε, όσο θα έπρεπε, ως κυβέρνηση, με την κακή νοοτροπία του δημοσίου», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Συνέντευξη παραχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV και στον δημοσιογράφο κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ο Άδωνις τοποθετήθηκε για όλα τα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. Αναφορικά με τις ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι έγινε ένα τεράστιο ανθρώπινο λάθος, ένα κραυγαλέο λάθος, από την πλευρά του σταθμάρχη Λάρισας Αντώνη Σαμαρά. Αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας.

«Δικό μας μερίδιο ευθύνης είναι το ότι δεν συγκρουστήκαμε, όσο θα έπρεπε, ως κυβέρνηση, με την κακή νοοτροπία του δημοσίου», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως «ευθύνη είναι αυτοί οι τέσσερις άχρηστοι υπάλληλοι, που πήραν τα παιδιά τον λαιμό τους. Επί δωδεκάμισι λεπτά αναβόσβηνε το κόκκινο φως στην κονσόλα και ο σταθμάρχης δεν είδε τίποτα!». Το ΠΑΣΟΚ είχε στήσει ένα κράτος – λάφυρο. «Αρχιπασόκος αυτός που διόρισε τον κ. Σαμαρά στην Λάρισα. Αρχιπασόκος ο γιατρός που του έδωσε την πλαστή αναρρωτική».

«Στο Άδενδρο, στο δυστύχημα, ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και αναγνώρισε ανθρώπινο λάθος. Επί ΝΔ και Καραμανλή, όχι. Αυτό είναι καθαρή υποκρισία!». Η κυβέρνηση, συμπλήρωσε ο Άδωνις, ασφαλώς έχει ευθύνες. Η κυβέρνηση όμως δεν αρνήθηκε ποτέ ότι έχει ευθύνες και για αυτόν τον λόγο., δεν δίστασε ούτε στιγμή να τις αναλάβει. Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση είχε το σθένος να αναλάβει το μερίδιο των ευθυνών, που της αναλογούν. Σε σχέση με την περίπτωση της παραίτησης του κ. Κώστα Καραμανλή από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε τον ανοίκειο χαρακτήρα των επιθέσεων που δέχθηκε από πολιτικούς του αντιπάλους, την προσπάθεια πολιτικής στοχοποίησής του. Ο Άδωνις έκανε λόγο για «πρωτοφανείς επιθέσεις ανθρωποφαγίας και κανιβαλισμού».

«Ο Κώστας Καραμανλής παραιτείται σε πρώτο χρόνο, είναι ένας από τους ελάχιστους υπουργούς που το έχουν πράξει έως σήμερα. Παραιτείται και αναλαμβάνει πολύ περισσότερες ευθύνες από αυτές που πραγματικά του αναλογούν», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε για παραποίηση δήλωσής του σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη, ο Άδωνις τόνισε ότι ουδέποτε είπε πως ο Καραμανλής ήταν γνώστης των πάντων, αλλά ότι πίστευε απόλυτα πως τα τρένα δούλευαν άψογα. Για την παραποίηση, επικαλέστηκε τους δημοσιογράφους κ. κ. Ξενάκη και Στούμπο, οι οποίοι, αν και συνομιλητές σε εκείνη την εκπομπή, δεν διανοήθηκαν καν να του προσάψουν κάτι αρνητικό.

Αναφορικά με τις ερχόμενες εκλογές, ο Άδωνις εμφανίσθηκε πεπεισμένος για την εκλογική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, αν το θελήσει βέβαια ο Λαός στις κάλπες. Διατύπωσε μάλιστα την εκτίμηση, ότι «στο τέλος, η ΝΔ θα έχει την αυτοδυναμία» και υπενθύμισε ότι ο χρόνος διεξαγωγής τους είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τέλος, σε ό,τι αφορά την τελική παράδοση του ολοκληρωμένου συστήματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι το 70% του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το υπόλοιπο 30% θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments